Una din rudele președintelui rus Vladimir Putin a fost aleasă lider al unui partid politic minor din Rusia care însă speră să câștige locuri în Parlament la alegerile legislative de anul viitor, relatează Reuters.​

HotNews.roFoto: Hotnews

Roman Putin, fiul lui Igor - verișorul președintelui rus - a fost ales în fruntea partidului Poporul Împotriva Corupției la un congres de dumincă, după ce s-a înscris în formațiune luna trecută, potrivit unui anunț de pe website-ul partidului.

La fel ca președintele Putin, care tocmai a câștigat un referendum care i-ar permite să rămână la putere până în 2036, Roman Putin este un fost angajat al Serviciului Federal de Securitate, serviciul secret al Rusiei.

Ruda în vârstă de 42 de ani a președintelui rus a afirmat că partidul pe care îl conduce va participa la alegerile locale programate să aibă loc în luna septembrie a acestui an și la alegerile legislative de anul viitor.

Fondat în 2014 și având 4.000 de membri activi, partidul își descrie noul președinte ca având o vastă experiență în administrața publică, politică și în afaceri.

Partidul afirmă că platforma sa se concentrează pe combaterea corupției și nu pe combaterea politicilor Kremlinului.