Autorităţile din Seattle au eliberat miercuri aşa-numita ”zonă autonomă” creată de organizatori în oraş după moartea afro-americanului George Floyd, despre care şeful poliţiei a spus că este ”ilegală şi violentă” şi care l-a determinat pe preşedintele Donald Trump să ceară măsuri împotriva demonstranţilor, transmite Reuters, citat de news.ro. Poliţiştii, echipaţi cu căşti şi echipamente de protecţie, au intrat în ”zona autonomă” dimineaţa şi au arestat 31 de oameni pentru că au refuzat să plece, pentru atac şi alte fapte, potrivit unei postări pe Twitter a poliţiei.

Zona Autonoma Chaz, SeattleFoto: Karen Ducey / Zuma Press / Profimedia Images

Poliţia a intervenit după ce primarul din Seattle, Jenny Durkan, a declarat că protestul din jurul secţiei de est a departamentului de poliţie şi din Cal Anderson Park este ”o adunare ilegală”, a declarat şefa poliţiei, Carmen Best, într-un comunicat care a făcut referire la o serie de împuşcături şi moartea a doi adolescenţi.

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a apreciat-o pe Best într-un comunicat, pentru că a făcut distincţie între dreptul de a protesta şi faptele violente, ”restaurând domnia legii”.

Harry “Rick” Hearns, un protestatar care a oferit protecţie armată la Capitol Hill Organized Protest timp de 24 de zile, a declarat pentru Reuters că a susţinut intervenţia poliţiei în proporţie de ”1000%”. El a atribuit violenţele unor outsideri care, în opinia sa, au umbrit ocupaţia paşnică lungă de o lună.