Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, l-a acuzat pe președintele Rumen Radev că l-a ''spionat cu o dronă'' după ce au apărut imagini cu el dormind în pat, în timp ce pe o noptieră se afla un pistol, iar în sertarul noptierei teancuri de bani și lingouri de aur. Ulterior, Borisov și-a acuzat oponenții politici că încearcă să îi submineze guvernul cu intenția de a bloca aderarea la zona euro, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a contestat veridicitatea unora dintre fotografii, dar nu a întregului set de poze care au apărut pe rețelele sociale, potrivit Bloomberg. Scandalul a escaladat și a înfierbântat și mai mult relația premierului cu președintele Radev pe care l-a acuzat că a folosit o dronă pentru a-i face fotografii. Radev a negat.

”Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov'', a afirmat fostul pilot de aviaţie.

Reuters, de exemplu, nu a putut verifica autenticitatea fotografiilor, în timp ce Borisov vorbește de asemenea de ”înscenare”.

Potrivit bulgarilor de la Mediapool, autenticitatea, cel puțin a uneia dintre fotografii, a fost confirmată de însuși premierul Borisov.

”De ce acum? Pentru că iulie este o lună importantă... Bulgaria, alături de Croația, este cu încredere pe calea sa de aderare la uniunea bancară și la zona euro... Nu mă vor face să renunț, nici să mă opresc”, a spus Borisov.