Preşedintele bulgar Rumen Radev a negat joi acuzaţii că ar fi folosit o dronă pentru a face fotografii premierului Boyko Borisov în dormitorul acestuia, dintre care unele au circulat online, relatează dpa.

Rumen RadevFoto: Profimedia Images

Borisov l-a acuzat pe Radev că l-a ''spionat cu o dronă'' după ce ar fi apărut imagini cu el dormind în pat, imagini postate anonim. Alte imagini arătau un pistol pe o noptieră şi mai multe teancuri de bancnote de 500 de euro (560 de dolari) şi lingouri de aur într-un sertar deschis de la noptieră.

Radev locuieşte într-o reşedinţă din apropierea vilei de stat a lui Borisov din Boyana, lângă Sofia. ''Am operat avioane şi drone, dar nu am nimic de-a face cu ceea ce vorbeşte Borisov'', a afirmat fostul pilot de aviaţie.

Pentru a doua oară în decurs de o săptămână, presei de la Sofia i-au fost trimise materiale compromițătoare la adresa premierului bulgar Boiko Borisov. După ce vinerea trecută a apărut înregistrarea cu o voce care seamănă cu a lui Borisov, miercuri au fost date publicității și fotografii din dormitorul acestuia.

În acestea se vede un sertar de la o noptieră, plin cu bancnote de 500 de euro. Pe noptieră este lăsat un pistol, precum și un model de telefon vechi cu căști agățate.

Autenticitatea, cel puțin a uneia dintre fotografii, a fost confirmată de însuși premierul Borisov, potrivit bulgarilor de la Mediapool.

Miercuri seara, Borisov şi-a acuzat adversarii politici că împiedică eforturile sale de a introduce euro în Bulgaria, expunându-l la ridicol. El a făcut declaraţiile în timpul unei conferinţe de presă televizate la sediul partidului său guvernământ GERB, potrivit Agerpres.