Administraţia spaniolă i-a dat o amendă de 10.400 de euro prinţului Joachim al Belgiei pentru că a încălcat restricţiile de izolare în timpul unei călătorii la Cordoba în mai, a anunţat miercuri subprefectura oraşului, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această amendă a fost impusă "pentru încălcarea izolării, ceea ce de altfel el a recunoscut, ea i-a fost notificată şi i s-au cerut 10.400 de euro", a declarat pentru AFP un funcţionar al subprefecturii din Cordoba, în sudul Spaniei.

Prinţul Joachim al Belgiei a recunoscut că a încălcat restricţiile în timpul unei călătorii în oraşul andaluz la sfârşitul lui mai, după ce site-ul de ştiri spaniol El Confidencial a dezvăluit informaţia, potrivit Agerpres.

Prințul Joachim, în vârstă de 28 de ani, a călătorit din Belgia în Spania pentru un internship în 26 mai iar două zile mai târziu a participat la o petrecere în orașul Córdoba, înainte de a fi diagnosticat cu coronavirusul, potrivit anunțului casei regale belgiene.

Informațiile din presa spaniolă sugerează că prințul, un nepot al regelui Philippe al Belgiei, ar fi fost unul din cei 27 de invitați la petrecere.

Toți cei care au participat la petrecere ar fi în carantină iar prințul Joachim, cel mai tânăr fiu al prințesei Astrid și al 10-lea în linia de succesiune a casei regale belgiene, ar prezenta simptome ușoare ale infecției cu noul coronavirus.

Rafaela Valenzuela, o reprezentantă a guvernului spaniol în Córdoba, a condamnat petrecerea, spunând despre participanți că au dat dovadă de iresponsabilitate.

„Mă simt surprinsă și furioasă. Un incident de acest fel iese în evidență într-un moment de doliu național pentru atâția morți”, a declarat aceasta.