Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan au convenit marți, în timpul unei convorbiri telefonice, cu privire la „importanța” pentru țările aflate în conflict, precum Siria și Libia, „să adere la încetarea focului” în această perioadă de criză mondială de sănătate, a indicat Casa Albă, potrivit Le Figaro, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Președinții Trump și Erdogan sunt de acord cu privire la faptul că este mai important ca niciodată ca țările aflate în conflict, în special Siria și Libia, să adere la încetarea focului și să lucreze pentru o soluție”, a scris executivul american într-un comunicat.

„Cei doi lideri au fost de acord să lucreze împreună și în bună coordonare la campania internațională pentru a învinge virusul și a sprijini economia mondială”, a continuat Casa Albă.

Acum o lună, Trump și Erdogan au cerut deja Siriei și Rusiei să-și „oprească” ofensiva militară în regiunea Idlib.

În aceste ultime zile, din cauza pandemiei coronavirusului, armistiţii au fost evocate în Filipine, Camerun, Yemen și Siria, după un apel pentru încetarea focului din partea secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Doar câteva cazuri de coronavirus au fost raportate de regimul de la Damasc, dar, având în vedere condițiile sanitare din această țară, devastată de ani de război civil, experții se tem că populația este deosebit de vulnerabilă în cazul răspândirii Covid-19.