Opt oameni au fost răpiţi şi o persoană rănită în timpul unui atac armat, în cursul nopţii, asupra unui petrolier grec aflat în apele Camerunului, au anunţat marţi autorităţile de la Atena, citate de Reuters, potrivit

Agerpres.

Ministerul elen al Marinei comerciale a precizat că nava "Happy Lady" se afla la două mile marine în largul portului Limboh din Camerun când a fost luată cu asalt de persoane înarmate.

Cinci greci, doi filipinezi şi un ucrainean au fost răpiţi, iar un cetăţean grec a fost rănit, a relevat ministerul, într-un comunicat. Petrolierul are un echipaj de 28 de marinari.

"Ministrul Marinei comerciale, Yannis Plakiotakis, a fost informat şi urmăreşte îndeaproape problema cu ministerul elen al Afacerilor Externe şi cu societatea care administrează petrolierul", mai subliniază comunicatul ministerului, citat de AFP.

Agenţia de presă aminteşte că atacurile asupra unor nave şi răpirile pentru răscumpărări sunt relativ frecvente în Golful Guineei, de-a lungul coastei de vest a Africii.

Piraţii deturnează uneori navele timp de mai multe zile, pentru a avea timpul necesar să jefuiască marfa din cală, şi solicită importante răscumpărări pentru eliberarea echipajului.

În noiembrie, o grupare înarmată a luat cu asalt tot un petrolier grec, Elka Aristotel, la aproximativ zece mile marine în largul coastelor capitalei statului Togo, Lomé, şi a capturat patru marinari.

Trei marinari au fost eliberaţi pe 13 decembrie, dar cel de-al patrulea membru al echipajului a murit în captivitate.

O anchetă este încă în curs, dar "se pare că decesul său nu s-a datorat acţiunilor celor care i-au luat ostatici, ci unei boli", a indicat atunci un comunicat al armatorului navei.