Ritualurile de circumcizie se desfășoară în munți, în condiții deosebit de vitrege, iar ca urmare, au murit aproximativ 20 de băieți în ultima perioadă. O anchetă a fost declanșată iar comisia religioasă și culturală din zonă va fi suspendată pentru un an, scrie BBC.

Ritual din Africa de SudFoto: Captura YouTube

În fiecare an, mii de băieți cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani participă la un ritual de circumcizie, desfășurat în munți. Acest eveniment este văzut ca unul necesar pentru introducerea în societate a tinerilor. Ce se întâmplă la acest ritual anual, nu se știe cu exactitate. Cert este că la venirea tinerilor, se organizează o mare sărbătoare. Din păcate, uneori lucrurile iau o altă turnură iar unii dintre cei inițiați au nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia vin deshidratați, cu răni în urma circumciziei, unii dintre ei chiar murind.

Ritualul se desfășoară în două perioade: una în iunie și alta în decembrie. Operația este realizată de un doctor, în timp ce o asistentă are grijă de rănile provocate. Practica este una secretă, băieții neavând voie să vorbească despre ce s-a întâmplat, în timp ce femeile nu pot să se aproprie de zona ritualului.

Mai mult de 400 de tineri au murit din 2012 încoace, în urma ritualurilor de acest gen. Chiar și așa constituția din Africa de Sud garantează dreptul de a practica astfel de tradiții. Totuși, băieții mor pe capete din cauza condițiilor greu de îndurat și a practicilor lipsite de orice fel de igienă. În iunie, mai mult de 100 de băieți au fost salvați de la o ”școală de inițiere” care nu era înregistrată. Cum interzicerea acestei practici nu este atât de ușor de realizat, mulți se întreabă dacă este normal ca băieți atât de tineri să moară doar pentru că vor să devină bărbați în comunitate.