Secretarul pentru justiție din Puerto Rico, Wanda Vasquez, cea care ar fi trebuit să preia funcția de guvernator după demisia lui Ricardo Rosello, în urma scandalului legat de publicarea unor mesaje private în care acesta a fost implicat, a declarat că nu dorește să ocupe funcția, scrie The Hill.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta ar fi urmat să preia îndatoririle la sfârșitul săptămânii.

"Repet, nu mă interesează ocuparea poziției de guvernator", a scris Vasquez pe Twitter.

"Sper ca guvernatorul să găsească și să propună un candidat pentru poziția de Secretar de Stat până la data de 2 august și i-am comunicat deja acest lucru."

Secretarul de stat din Puerto Rico este înaintea secretarului pentru justiție în ceea ce privește succesiunea, însă această funcție nu a fost ocupată de când fostul secretar de stat Luis Rivera Marin și-a dat demisia, din cauza faptului că a participat la același grup de chat în care era și Rosello, în care au apărut mesaje cu conținut homofob, misogin sau jignitor la adresa victimelor uraganului Maria, potrivit Associated Press.

Milioanele de protestatari care au ieșit în stradă în ultimele săptămâni au cerut demisia lui Rossello, dar și a lui Vasquez. Rossello a anunțat că va părăsi poziția pe 2 august.

Criticii lui Vasquez au acuzat-o de gestionarea greșită a procesului de acuzare a colegilor săi de partid. Ea a negat toate acuzațiile.