O foarte mare explozie a avut loc vineri la ora 9.50 GMT într-o uzină de gaz din centrul Chinei, spărgând geamurile clădirilor pe o rază de trei kilometri, a anunțat televiziunea de stat, scrie AFP. Două persoane au murit, iar 18 au fost rănite.

explozia a facut ravagii pe o suprafata de 3 kmFoto: Captura video

18.45. Două persoane au fost declarate decedate, iar 12 dispărute după explozia care a avut loc la uzina de gaz. (AFP) De asemenea, 18 persoane au fost grav rănite, informează site-ul chinadaily.com, potrivit Mediafax.

15.48: Două persoane sunt date dispărute și mai multe persoane au fost rănite, anunță autoritățile municipale, citate de China News. ”Răniții sunt duși la spital”, au adăugat autoritățile.

”Încă nu se știe dacă sunt morți. O anchetă este în desfășurare pentru a determina cauzele exploziei”, a precizat agenția de presă.

Video-urile de pe rețelele de socializare arată o mare ciupercă de fum, geamuri sparte, rezidenți panicați și doctori în halate albe alături de persoane care țin batiste pe capul lor însângerat.

”Anumite uși din interior au fost puse la pământ de explozie, iar numărul victimelor este necunoscut”, a anunțat televiziunea de stat CCTV cu privire la incidentul din orașul Sanmenxia, din provincia Henan (centru).

Video-urile postate pe rețelele de socializare arată o mare coloană de fum dens.

Exploziile accidentale au loc frecvent în China, în general în sectorul industrial.

În noiembrie, o scurgere de gaze la o uzină chimică a provocat o explozie care a dus la moartea a 23 de persoane în Zhangjiakou, un oraș la nivel de prefectură din provincia Hebei din nord-vestul Chinei de Nord, învecinând Beijingul cu sud-estul, Mongolia interioară la nord și vest și Shanxi spre sud-vest.

Dar unul dintre cele mai grave accidente industriale a avut loc în 2015 în Tianjin (nord): o explozie uriașă a avut loc într-un depozit de produse chimice care a provocat moartea a cel puțin 165 de oameni.