Administrația Trump a avertizat în legătură cu existența unor amenințări active la adresa alegerilor din SUA, în timp ce oficialii din domeniul securității au transmis Congresului ce măsuri au fost luate de către guvern pentru a evita un scenariu asemănător cu cel al interferențelor rusești din 2016, scrie Associated Press.

Dan CoatsFoto: Wikipedia

Directorul Serviciului de Informații Dan Coats, directorul FBI Christopher Wray și alți oficiali "au afirmat clar că există amenințări active și că fac tot posibilul" pentru a le opri, a anunțat reprezentantul Debbie Dingell. Dingell a spus despre prezentarea care a avut loc cu ușile închise că a fost "foarte impresionantă" și că chestiunea este una "pe care toți ar trebui să o tratăm serios".

Democrații au solicitat aceste întâlniri cu oficialii din domeniul securității, în contextul în care partidul încearcă să introducă măsuri legislative care ar împiedica Rusia și alți adversari străini să interfereze cu sistemul politic american.

Republicanul Steve Scalise a afirmat că întâlnirea a fost de ajutor și că a scos în evidență din nou importanța vigilenței pe parcursul alegerilor. Agențiile federale "continuă să învețe din greșelile alegerilor din 2016, când administrația (Obama) nu a răspuns adecvat la interferențele rusești", a declarat Scalise.