Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat miercuri Iranul să "aibă grijă cu amenințările", după ce omologul său iranian, Hassan Rouhani, a anunțat că țara sa își va spori producția de uraniu îmbogățit dincolo de limita stabilită prin Acordul nuclear cu marile puteri, informează Mediafax citând postul CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Iranul tocmai a emis o nouă avertizare. Rouhani spune că vor îmbogăți uraniu până la «orice nivel doresc» dacă nu apare niciun nou acord nuclear", a transmis Trump pe Twitter.

"Iran, ai grijă cu amenințările. Ele se pot întoarce împotriva voastră cum nu s-a mai văzut vreodată!", a avertizat liderul de la Casa Albă.

Iranul va crește stocurile de uraniu îmbogățit până la ce nivel are nevoie, începând din data de 7 iulie, depășind limita impusă prin Acordul Nuclear semnat în anul 2015, a declarat miercuri președintele iranian Hassan Rouhani.

De asemenea, dacă semnatarii Acordului Nuclear nu își îndeplinesc promisiunile și îndatoririle, președintele de la Teheran a transmis că va ordona reluarea activității la reactorul nuclear Arak, începând din data de 7 iulie.

Administraţia din Iran a anunţat recent depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Dacă ţările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenţia IRNA.

În anul 2018, preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.