Dezbaterea corpului legislativ legată de legea privind extrădarea, care trebuia să aibă loc azi, a fost anulată, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zeci de mii de protestatari au ieșit pe străzile din Hong Kong, blocând drumurile principale și intrând în altercații cu forțele de ordine, în timp ce politicienii se pregăteau să dezbată legea extrădării, despre care criticii spun că ar permite Chinei să persecute opozanții politici din teritoriu. Oamenii s-au strând în jurul clădirii consiliului legislativ, forțând baricadele ridicate de poliție, strigându-le oamenilor politici să se retragă.

Un număr mare de membrii ai forțelor de ordine a fost trimis la fața locului, iar aceștia au folosit spray paralizant pentru a face față mulțimii.

Orașul este pe cale să fie blocat și din cauza faptului că sute de afaceri, părinți și profesori au solicitat suspendarea activității de lucru.

Grace Chan, mama unui copil de 2 ani, a declarat: "Nu vreau ca copilul meu să crească într-un loc unde nu avem simțul siguranței. Deși ei spun că legea este menită pentru fugari, poate fi folosită ușor și în scopuri politice."

Un alt protestatar în vârstă de 55 de ani a spus: "Sunt aici pentru Honh Kong, pentru următoarea generație. Nu avem încredere în China. Regulile și legile pot fi aplicate arbitrar și vedem asta deja în Hong Kong."

Sindicatele profesorilor și grupurile de părinți au cerut inițierea unei greve și suspendarea orelor de curs.

Mai multe biserici au anunțat că vor organiza slujbe în care oamenii se vor ruga pentru pace în Hong Kong.

Lucrătorii din domeniul aviației au strâns 1.700 de semnături într-o petiție online prin care solicită sindicatului pornirea unei greve pentru retragerea amendamentului.

Deși dezbaterea a fost anulată, protestatarii nu arată semne de retragere.