Un departament de poliție din Connecticut a ajuns la o înțelegere cu un infractor aflat în urmărire, acesta acceptând să se predea în momentul în care afișul de informare a publicului referitor la căutarea sa, postat pe rețelele de social media de autorități, atinge un număr de 15.000 de like-uri, scrie The Guardian.

Jose Simms, în vârstă de 29 de ani, are șapte mandate de arest eliberate pe numele său, după ce nu s-a prezentat la tribunal pentru a fi judecat pentru o serie de acuzații, de la tulburarea liniștii publice la risc de vătămare a unui copil. Momentan, el este căutat de poliție, iar autoritățile sunt de părere că se află undeva în New York.

Locotenentul Brett Johnson, din partea poliției din Torrington, a postat miercuri un mesaj de pe contul de Facebook al departamentului, anunțând că Simms a contactat poliția și a fost de acord să se predea dacă postarea care conține afișul său primește 15.000 de like-uri pe platforma de social media. Johnson a menționat că negocierea a început de la 20.000 de like-uri.

"Va fi dificil, dar nu imposibil", a scris Johnson.

Maki Haberfeld, expert în etica forțelor de securitate la John Jay College, a declarat că Simms utilizează rețelele de socializare pentru a manipula presa și poliția. Din perspectiva sa, poliția nu ar fi trebuit să poarte aceste negocieri, mai ales legate de like-uri, cu un suspect.

"Transformă totul într-o glumă", Haberfeld.

"Oamenii ar putea începe să vadă încălcarea legii ca pe un joc."

Simms a declarat pentru Associated Press că este serios în legătură cu înțelegerea.

"Am vrut să îi motivez pentru toată munca pe care au depus-o cu scopul de mă prinde", a anunțat acesta.