În investigațiile lor, anchetatorii francezi au inceput să audieze martorii incendiului care a distrus o parte a catedralei Notre-Dame din Paris. Printre acești martori, doi se arată deosebit de interesanți, potrivit “Le Parisien”. Este vorba de explicațiile agenților de securitate ai catedralei. Cei doi ar fi văzut primele flăcări la baza “săgeții” /la flèche/, dinspre Sena și și-ar fi dovedit spusele prin fotografii, potrivit La Libre, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Le Parisien” mai arată că, pe la ora 18:15, când alarma de incendiu a început să clipească pe ecranele de control, o eroare informatică i-a dus pe agenți într-un loc greșit. Când au ajuns în sfârșit la focarul incendiului, luând un ascensor, agenții nu au putut decât să-și constate neputința, atât era de puternic deja focul.

Se studiază mai multe piste pentru a înțelege ce a produs acest incendiu. Confrații noștri parisieni vorbesc mai ales de un scurt-circuit care ar putea proveni de la unul din cele trei ascensoare instalate cu ocazia lucrărilor. Un incident din cauza sudurii ar fi, dimpotrivă, înlăturat de anchetatori.

Vor fi luate imagini din drone pentru a încerca să se reconstituie primele momente ale incendiului, a declarat un expert al poliției științifice pentru “Le Parisien”. Aceste fotografii și videouri ar putea permite, dacă au rămas suficiente elemente materiale, să înțelegem cum s-a propagat focul și unde se situa cu precizie focarul lui.