Individul care ar fi lovit intenționat, sâmbătă, mașina ambasadoarei Ucrainei la Londra și apoi s-a îndreptat cu autovehiculul spre polițiști, care au replicat făcând uz de armă, va fi internat într-un spital de boli mintale, a anunțat duminică Scotland Yard, citat de AFP.

Incident LondraFoto: Captura YouTube

Acest bărbat de 40 de ani, care nu a fost rănit în cursul incidentului, va fi „internat conform Mental Health Act”, o lege ce permite spitalizarea cuiva împotriva voinței sale, a indicat poliția londoneză într-un comunicat. El „va fi internat pentru a primi un tratament”.

Sâmbătă dimineață, polițiștii au tras mai multe focuri de armă și au utilizat un taser (pistol cu electroşocuri) pentru a-l opri pe acest bărbat, care tocmai tamponase cu mașina sa vehiculul ambasadoarei Ucrainei, parcat în apropierea reprezentanței diplomatice situate în cartierul exclusivist Holland Park, iar apoi s-a îndreptat cu mașina spre agenții de poliție.

Suspectul a fost reținut pentru „tentativă de omor asupra unor polițiști” și „distrugeri voluntare”.

Ambasada Ucrainei la Londra afirmase sâmbătă într-un comunicat că mașina ambasadoarei Natalia Galibarenko a fost în mod „deliberat” lovită de automobilist, în două rânduri, și că niciun membru al personalului nu a fost rănit.

O anchetă a fost deschisă cu privire la folosirea armelor de foc de către polițiști.