Polițiștii britanici au făcut uz de armă, sâmbătă dimineață, în vestul Londrei, pentru a aresta un individ care ar fi tamponat deliberat mașina ambasadorului Ucrainei și apoi a încercat să intre cu autovehiculul în agenții de poliție, a anunțat Scotland Yard, potrivit AFP.

Incident LondraFoto: Captura YouTube

Poliția londoneză a explicat într-un comunicat că a fost alertată în jurul orei locale 08.30 (07.30 GMT) în legătură cu „o mașină care a intrat în coliziune cu mai multe vehicule parcate lângă ambasada ucraineană”, situată în cartierul exclusivist Holland Park.

La sosirea la fața locului, „un autovehicul s-a îndreptat spre agenții de poliție”, a relatat Scotland Yard, precizând că polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă și de un pistol cu electroşocuri.

„Vehiculul a fost oprit și un bărbat în jur de 40 de ani a fost arestat”, a mai informat poliția, menționând că suspectul nu a fost rănit, dar a fost dus la spital ca măsură de precauție.

Poliția nu consideră acest incident a fi unul de natură teroristă. O anchetă a fost deschisă cu privire la folosirea armelor de foc de către polițiști.

În schimb, ambasada Ucrainei a afirmat într-un comunicat că mașina ambasadoarei Natalia Galibarenko a fost lovită în mod „deliberat”, în două rânduri, de către șoferul auto arestat.

„Vehiculul oficial al ambasadoarei Ucrainei în Marea Britanie a fost lovit în mod deliberat în timp ce era parcat în fața clădirii ambasadei Ucrainei”, a transmis reprezentanța diplomatică în comunicat.

„Poliția a fost contactată imediat și mașina suspectului a fost blocată. Cu toate acestea, în pofida acțiunilor poliției, atacatorul a lovit din nou mașina ambasadoarei. Ca reacție, poliția a fost nevoită să deschidă focul asupra vehiculului atacatorului”, care a fost „arestat și dus la secția de poliție”, a relatat ambasada ucraineană la Londra.

Ambasada a precizat de asemenea că niciun angajat al său nu a fost rănit.