O cantitate enormă de cocaină a fost descoperită în lăzile cu banane care au ajuns la magazinele alimentare din nordul Germaniei, informează CNN. Investigatorii cred că drogurile au venit din America Latină.

BananeFoto: Pixabay

Cocaina a fost găsită miercurea trecută în lăzile cu banane care urmau să ajungă pe rafturile supermarket-ului Aldi. Drogurile au fost găsite în orașul Rostock, din nordul Germaniei și la sediul logistic al magazinelor alimentare din Jarmen.

„Ambalajele au fost temporar securizate și au fost separate de restul celorlalte lăzi cu banane” a declarat Harald Nowack, purtătorul de cuvânt al procuraturii din Rostock.

Captura de droguri este evaluată la suma de 28 de milioane de dolari, însă nu se cunoaște încă cantitatea exactă: „Nu cunoaștem încă cantitatea pentru că nu am putut să o evaluăm încă, din cauza volumului”, mai spune Nowack.

Nu este singurul caz de acest gen descoperit în Mecklenburg-Vorpommern. Atât în 1992, cât și în 2005 au mai fost găsite în portul Rostock încărcături cu droguri. În 2018 s-a descoperit 109 kilograme de cocaină într-o navă, printre transporturile de ananas. Tot în 2018, mai mult de o tonă de droguri a fost descoperită în Hamburg.