Șeful Centrului Internațional de luptă și pregătire specială „VOLK”, Oleg Kosolapov, care ar avea legături cu GRU ( Serviciului Militar de Informații al Federației Ruse) a fost oprit aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău, acesta primind interdicție să intre în Republica Moldova, relatează deschide.md.

Oleg KosolapovFoto: Deschide.md

Surse avizate au declarat pentru Deschide.md că Oleg Kosolapov a ajuns aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu o cursă Moscova - Chișinău, dar acestuia i-a fost interzis accesul în R.Moldova și a fost întors la Moscova cu o altă aeronavă.

Aceleași surse nu exclud că deplasarea lui Kosolapov la Chișinău ar avea ca scop pregătirea destabilizării situației după scrutinul electoral, prin organizarea de manifestații, violențe stradale și pregătirea unor atentate care i-ar viza lideri politici de la Chișinău, vizat fiind, în special, președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Kosolapov avea la el steagul organizației „VOLK” și o cameră de luat vederi.

Agenția „VOLK”, este oficial înregistrată în Federația Rusă ca organizație internațională, iar acest fapt îi permite să activeze și peste hotarele Rusiei.

Potrivit site-ului oficial al „VOLK”, organizația are filiale în mai multe orașe din Federația Rusă, în țări din Europa cum ar fi: Ungaria, Serbia, Elveția, Italia, Germania, Grecia, dar și în Taiwan, Asia.