Germania nu își va mai extrăda cetățenii în Marea Britanie în urma Brexit, indiferent dacă Londra va ieși din Uniunea Europeană cu o înțelegere, se arată într-o notificare oficială trimisă de Berlin către Bruxelles, relatează Financial Times citat de Mediafax.

BrexitFoto: PublicDomainPictures.net

Decizia Germaniei, anunțată în Comisia Europeană săptămâna trecută, subliniază provocările Marii Britanii și UE în menținerea cooperării în domeniul Securității în urma Brexit, notează publicația.

Potrivit constituției sale, Germania are limite stricte în ceea ce privește extrădarea naționalilor săi. Excepțiile sunt permise în cazul cererilor din partea altor state din Uniunea Europeană.

Acest lucru înseamnă că Berlinul nu va mai putea extrăda cetățeni germani în Marea Britanie post-Brexit.

Încă din 2010, Marea Britanie a făcut cereri de extrădare pentru aproximativ 1.800 de suspecți, prin mandate de arestare europene. Acestea au inclus 15 germani, acuzați de agresiuni sexuale, spălare de bani, fraudă și trafic de droguri.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie.

Recent, peste 40 de foști diplomați britanici au îndemnat-o pe Theresa May, premierul Marii Britanii, să amâne ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, acuzând-o pe șefa Guvernului de la Londra că prezidează o "criză națională".