În contextul în care România s-a alăturat statelor care l-au recunoscut drept președinte interimar al Venezuelei, liderul opoziției Juan Guaido a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul acordat.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Distribuind postarea pe twitter a președintelui Klaus Iohannis, Guaido a scris pe rețeaua socială că mulțumește ”guvernului României pentru recunoașterea luptei noastre pentru restaurarea ordinii constituționale și pentru alegeri libere în Venezuela. Europa este alături de Venezuela”.

România îl recunoaște pe președintele interimar al Venezuelei, Juan Guaidó, a anunțat vineri Administrația prezidențială. Președintele Klaus Iohannis a spus că "întreaga comunitate internațională democratică are datoria să sancționeze regimurile politice care încalcă în mod constant și flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor".

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din Uniunea Europeană și America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido. Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.