Senatorul american Sherrod Brown a cerut, la începutul acestui an, consultanță din partea fostului președinte Barack Obama cu privire la candidatura la prezidențiale în 2020, le-a spus democratul vineri susținătorilor săi la un eveniment din New Hampshire, conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"L-am sunat pe președinte acum o lună și tocmai am vorbit cu el despre gândurile sale referitoare la candidatură", a spus Brown, în vârstă de 66 de ani.

Brown, caresegândește dacă să organizeze o campanie pentru nominalizarea partidului său pentru a-l concura pe președintele Donald Trump, a declarat că nu i-a cerut fostului președinte părerea dacă ar trebui să se lanseze în campanie.

Dar Obama a vorbit despre cum este să fi candidat.

"Cred că încurajează pe oricine vorbește cu el - așa că în nici un caz nu spun că-l văd împingându-mă, trăgându-mă, oprindu-mă sau încurajându-mă", a declarat Brown după evenimentul de la Hampton, New Hampshire. "A fost o discuție bună, a fost generos cu timpul lui".

Numărul de posibili candidațidemocrațise extinde rapid. Câte două duzini de democrați ar putealansa în cele din urmă campanii, o cursă care este așteptată să aducă fațăînfațăaripa liberală a partidului împotriva moderaților.

Ca senator dinstatul politic cheie Ohio, Brown este văzut ca un adversar potențial formidabil al lui Trump. Brown a fost reales în 2018, cu un procent maimare decât cel pe care Trump l-a primit în 2016, datorită capacitățiisale de a seconecta cu alegătorii din clasa mijlocie.

Brown a spus că crede că poate fi atât progresist, cât și dispus să se conecteze cu alegătorii din categoria salariaților.

"Fie alegeți să vorbiți cu baza progresistă fie să vorbiți cu familii care lucrează și să ascultați chestiuni care contează pentru ele, dar nu cred că este o alegere. Cred că se pot face ambele", a spus el.