Curtea Eupeană de Justiție a reconfirmat că responsabilitatea Marii Britanii sub reglementările de la Dublin rămân neschimbate. Decizia ECJ înseamnă că autoritățile britanice vor fi nevoite să reprimească persoanele care au depus cereri de azil și care au intrat în Uniunea Europeană prin Marea Britanie, în ciuda intenției țării de a se retrage din uniune, informează DW .

HotNews.roFoto: Hotnews

Curtea Europeană de Justiție a decis că autoritățile britanice vor fi nevoie să accepte refugiații care au intrat în UE prin Marea Britanie pentru perioada în care țara va mai fi membră a blocului comunitar.

Decizia este o reafirmare a respectării procedurilor europene cu privire la căutătorii de azil sub așa-numitele reglementări de la Dublin.

Reglementările de la Dublin

,,Un stat membru care și-a exprimat intenția de a se retrage din Uniunea Europeană rămâne statul responsabil pentru scopul Reglementării Dublin III.”

Declanșarea Articolului 50, care începe procedurile de Brexit, ,,nu are efectul de a suspenda aplicarea legilor UE în respectivul stat membru”.

,,În consecință, respectiva lege rămâne pe deplin în vigoare și Statul Membru până la retragerea efectivă din UE.”