Cel puțin 66 de oameni au murit și alți 76 au fost răniți, vineri seară, în Mexic, după ce o conductă spartă de hoții de combustibil a explodat în timp ce zeci de oameni își umpleau bidoanele și gălețile cu benzină, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Explozia produsă la conducta spartă de hoți s-a soldat cu cel puțin 66 de morți și 76 de răniți - potrivit unui nou bilanț anunțat de guvernatorul statului mexican Hidalgo, Omar Fayad.

Televiziunile mexicane au prezentat scene dramatice, cu flăcări înălțate pe cerul nopții și cu oameni strigând de durere și după ajutor în municipalitatea Tlahuelilpan, din statul Hildago, aflat la nord de Mexico City.

Serviciile de urgență au găsit inițial 21 de cadavre carbonizate și au anunțat că cel puțin alte 71 de persoane au fost rănite, unele cu arsuri foarte grave.

Ulterior, guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad, a declarat că 66 de persoane au fost ucise, iar și alte 76 au fost rănite în exploziile produse în timp ce locuitorii încercau să își umple bidoanele și gălețile cu benzină.

Zeci de corpuri arse se aflau pe câmpul unde s-a produs deflagrația, iar zona - plină de haine, încălțămine și recipiente pe jumătate arse folosite de oameni pentru a strânge combustibil - este păzită de militari.

Explozia este unul dintre cele mai grave incidente de acest fel din istoria recentă a țării unde au fost comise sute de spargeri ilegale de conducte.

"Fac apel la toată populația să nu fie complice la furtul de combustibil. Pe lângă faptul că e ilegal, pune în pericol viața ta și a familiei tale”, a scris pe Twitter guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad.