​În cadrul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, vom avea o imagine asupra unei acţiuni desfăşurate în exteriorul Ungariei, a declarat analistul Institutului Médianéző din Budapesta referitor la protestul antiguvernamental care va fi organizat de partidele de opoziţie, la Bruxelles, potrivit Magyar Televizio, citată de Rador.

Dezbatere in Parlamentul EuropeanFoto: europarl.europa.eu

La demonstraţie, care va avea loc marţi după-amiaza, a fost invitată şi europarlamentarul olandez Judith Sargentini, care în ultimul său raport a formulat critici la adresa Ungariei. Potrivit analiştilor, forţele pro-migraţie vor să exercite în continuare presiune asupra Ungariei. La protestul antiguvernamental, organizat de mai multe partide de opoziţie, la Bruxelles, vor lua cuvântul, printre alţii, politicienii Partidului Socialist Ungar (MSZP), ai Convenţiei Democratice (DK), ai formaţiunii Dialog pentru Ungaria, Momentum şi formaţiunea O altfel de Politică (LMP).

Va rosti o alocuţiune şi europarlamentarul Judith Sargentini

La protestul opoziţiei ungare va ţine o alocuţiune şi Judit Sargentini, care a propus demararea împotriva Ungariei a procedurii prevăzute în articolul 7 al Tratatului UE, ceea ce în ultima instanţă ar putea însemna chiar şi retragerea dreptului de vot al Ungariei. "În Ungaria, imigranţii sunt închişi, sunt agresaţi. Ungaria a deviat de la calea democraţiei, dar prin aplicarea articolului 7 poate fi readusă pe această cale", a declarat mai de mult politicianul olandez, despre situaţia din Ungaria.

Eurodeputatul ecologist Judith Sargentini a recunoscut pe pagina sa de socializare Twitter că întreţine relaţii deosebit de bune cu Fundaţia Pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, cu care colaborează cu succes de zece ani. În Europa se află în expansiune partidele politice care resping migraţia, pentru care statul naţional reprezintă o prioritate, în timp ce forţele liberale şi de stânga încearcă să adopte o poziţie împotriva acestora", a subliniat analistul Institutului Médianéző postului public de radio Kossuth. Bálint Rotyis a spus că în acest conflict opoziţia ungară a găsit aliaţi cu care va încerca să colaboreze în următoarele luni.

Unul dintre aliaţii externi marcanţi este Judith Sargentini. Pe de altă parte, europarlamentarul FIDESZ, Tamás Deutsch, a scris luni într-o postare pe Facebook: Prin alinierea Gyurcsány-Jobbik-MSZP-LPM-Momentum-Dialog pentru Ungaria şi a altora se va realiza în sfârşit visul lui George Soros: o tabără comună pro-migraţie, un standard comun pro-migraţie şi o listă comună de candidaţi pro-migraţie. În sfârşit, Sargentini o să fie cap de listă, iar sloganul comun o să fie "Hai planul Soros, hai opoziţie!", a adăugat Tamás Deutsch.

Continuă exercitarea presiunii

Politologul Zoltán Kiselly a declarat televiziunii publice ungare M1 că exercitarea unor presiunii de la Bruxelles împotriva Ungariei continuă. Chiar şi acest protest demonstrează că alegerile europarlamentare din luna mai se vor referi la migraţie, deoarece această presiune este exercitată de la Bruxelles împotriva Ungariei, pentru ca ţara să renunţe la politica sa, să reintre în şir şi să îşi deschidă graniţele.

Protestul de azi, de la Bruxelles, este o nouă dovadă a faptului că acţiunile opoziţiei fac parte, de fapt, din campania electorală a lui George Soros pentru alegerile europarlamentare, a afirmat directorul pentru comunicare al FIDESZ, la o conferinţă de presă susţinută marţi, la Budapesta. Balázs Hidvéghi a precizat că Ungaria este atacată, deoarece populaţia ţării a spus NU migraţiei şi stă în calea planului Soros.