Început de an tragic în Indonezia. Alunecările de teren au ucis cel puțin 15 oameni în noaptea de Revelion. 20 de persoane dispărute sunt căutate în continuare de către salvatori, potrivit Reuters.

IndoneziaFoto: captura video

Echipele de salvatori indonezieni sunt în căutare de supraviețuitori în dimineața zilei de 2 ianuarie, după ce o serie de alunecări de teren care au dus la moartea a cel puțin 15 oameni în noaptea de Revelion. Alte cel puțin 20 de persoane au fost date dispărute.

Alunecările de teren s-au produs în urma unor ploi abundente care au avut loc în regiunea Sukabumi, în Java de Vest. Cel puțin 20 de case au fost acoperite cu pământ, iar echipele de salvatori caută 20 de persoane date dispărute.

Căutările au fost întrerupte câteva ore în ziua de 1 ianuarie, din cauza ploilor care nu contenesc și care, din cauza solului instabil, pun în pericol viețile căutătorilor, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției de luptă împotriva calamităților.

Arhipelagul indonezian este una din regiunile cele mai predispuse la dezastre. Anul 2018 a fost cel mai tragic din ultimul deceniu, Indonezia fiind răvășită de cutremure și tsunami, care au lăsat în urmă peste 3.000 de victime.