Ziarul El Nacional din Venezuela, care a fost extrem de critic față de Partidul Socialist de guvernământ, a publicat vineri ultima ediție tipărită, după ce a luptat timp de ani de zile sub presiunea guvernului și a unei economii în colaps, relatează Reuters.

Foto:

Publicația, care va trece la un format web, a experimentat dificultăți din cauza reglementărilor care fac imposibile importurile cât și posibile amenzi masive într-un proces de defăimare intentat de numărul doi din Partidul Socialist, Diosdado Cabello.

"Vreau să cred că este o pauză", a declarat redactorul-șef al ziarului, Patricia Spadaro, la o conferință de presă în birourile goale ale ziarului.

El Nacional a declarat că va relua ediția tipărită "când țara se va întoarce la democrație", o referire la criticile globale în creștere la adresa președintelui Nicolas Maduro.

Marcos Ruiz, secretarul general al Uniunii Lucrătorilor de Presă din Venezuela, a descris sfârșitul ediției tipărite a lui El Nacional ca făcând parte din tratamentului ostil față de presă al guvernului.