Papa Francisc va face o vizită în Bulgaria şi în Macedonia în 5 și 7 mai anul viitor, au anunţat joi reprezentanții Vaticanului. Tot în luna mai, Papa ar fi urmat să vină și în România, dar vizita a fost amânată.

Papa FranciscFoto: Flickr/ Aleteia Image Department

Potrivit anunțului, Papa Francisc va merge în Bulgaria, în orașele Sofia și Rakovski, între 5 și 7 mai, iar în 7 mai se va afla în Macedonia, la Skopje.

Vizita în Bulgaria și Macedonia, două ţări majoritar ortodoxe, este a patra călătorie apostolică internațională anunțată oficial pentru prima parte a anului viitor.

La sfârșitul lunii ianuarie, Papa va merge în Panama, pentru Ziua mondială a tineretului (23-27 ianuarie), în perioada 3-5 februarie se va afla în Emiratele Arabe Unite, iar în 30-31 martie Papa Francisc va merge în Maroc.

Tot în luna mai, Papa ar fi urmat să vină și în România, dar vizita a fost amânată.

În 30 noiembrie, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, declara că vizita Papei Francisc în România, planificată să aibă loc în mai 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai. Vizita ar putea avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie - septembrie, potrivit Știri de Cluj.

Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.