Mai multe clădiri aparţinând sediului central al Facebook din Menlo Park, California, a fost evacuat marţi în urma unei amenințări cu bombă, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, relatează Reuters, potrivit Mediafax. Alarma s-a dovedit a fi falsă.

Foto:

Autoritățile americane au anunțat că amenințarea cu bombă de la sediul Facebook din Silicon Valley a fost falsă, după o operațiune care a durat câteva ore, în urma căreia nu a fost găsit niciun dispozitiv exploziv. Departamentul de Poliție din New York a primit un pont anonim privind o amenințare cu bombă la sediul Facebook din Menlo Park, California.

Autoritățile locale au fost anunțate marți în jurul orei locale 16:30 (miercuri, 2:30, ora României). „Autoritățile au cercetat clădirea cu câini dresați, au percheziționat clădirea și nu au găsit niciun pachet suspect sau dispozitive explozive. Clădirea este în siguranță”, au anunțat oficialii locali.

Toată lumea este în siguranță și compania urmăreşte incidentul, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat trimis prin e-mail către Reuters.

Departamentul de poliție din Menlo Park a anunţat că o clădire de pe Jefferson Drive a fost evacuată, iar unitățile de detectare a materialelor explozibile efectuează verificâri în clădire.

Cu toate acestea, nu a specificat care clădire a Facebook din Menlo Park a fost evacuată.

YouTube a fost o altă companie din Silicon Valley care s-a confruntat recent cu amenințări de securitate. În luna mai, o femeie a deschis focul la sediul YouTube din San Francisco, rănind trei persoane înainte de a se împușca.