Premierul bulgar Boiko Borisov nu intenţionează să îşi dea demisia din cauza protestelor din ultimele zile, după cum a anunţat pentru postul bulgar de televiziune bTv, potrivit Sega si Rador.

Boiko BorisovFoto: Agerpres/Xinhua

Premierul a subliniat că principala solicitare privind reducerea preţurilor la carburanţi este o problemă a economiei de piaţă, care deja se rezolvă, având în vedere că, în ultimele zile, carburanţii au început să se ieftinească. De aceea, premierul bulgar şi-a exprimat speranţa că protestele se vor opri. De data aceasta nu m-am speriat din cauza protestelor, pentru că nu am de ce, a răspuns premierul la întrebarea dacă îl sperie protestele din Bulgaria.

Demisia vicepremierul bulgar Valeri Simeonov nu este pe ordinea de zi a coaliţiei de guvernare din Bulgaria, a mai declarat premierul Borisov. El a precizat că eventuala demisie a vicepremierului este o temă a Patrioţilor Uniţi, însă nu se discută în coaliţia de guvernare. Premierul a recunoscut că nu are cum să le răspundă mamelor copiilor cu dizabilităţi, care de câteva zile protestează şi cer demisia vicepremierului. Le cer din nou scuze, a spus Borisov. El a declarat în câteva rânduri că nu intenţionează să facă o nouă coaliţie în cadrul actualului parlament de la Sofia. El nu a exclus că pot exista schimbări personale în Guvern, însă nu a menţionat nume concrete.