Autoritățile iraniene au confiscat aproximativ șase tone de heroină care urmau să fie livrate în Europa și au destructurat cinci carteluri internaționale de droguri, au transmis marți oficialii guvernamentali, citați de Reuters, potrivit Mediafax.

HeroinaFoto: AGERPRES

Printre cele 11 persoane arestate se numără și cetățeni europeni, a transmis Ministerul de Informații din Iran printr-un comunicat, dar nu a menționat numele sau naționalitatea acestora.

Traficul de droguri este o problemă serioasă în Iran, având în vedere că se învecinează cu Afganistan, cel mai mare producător de opium la nivel global și cu Pakistan, una dintre principalele rute de tranzit din regiune.

Iranul are unul dintre cele mai dezvoltate programe de combatere a traficului de narcotice din regiune. În anul 2012, autoritățile iraniene erau responsabile pentru confiscarea a două treimi din totalitatea de opium vândută ilegal la nivel mondial și o pătrime din cantitatea de heroină și morfină confiscată la nivel mondial.

De asemenea, iranienii sunt unul dintre popoarele cele mai afectate de consumul de droguri. La momentul actual, sunt peste 2.8 milioane de consumatori în Iran.