Bărbatul care la sfârșitul săptămânii trecute a lansat o tiradă rasistă asupra unei pasagere de culoare la bordul unei aeronave Ryanair și-a cerut scuze public pentru prima dată după incident, dar susține că nu este rasist, ci doar și-a pierdut cumpătul ”un pic”, relateazăThe Guardian.

barbatul care a insultat femeia de culoare la bordul RyanairFoto: Captura video
  • Vezi aici imaginile incidentului

David Mesher și-a cerut scuze în cadrul unui interviu televizat la o săptămână după incident.

”Probabil mi-am pierdut cumpătul un pic și i-am ordonat să se ridice”, a spus el la ITV, adăugând că regretă ”categoric” comportamentul său.

”Nu sunt o persoană rasistă în niciun caz”, a mai spus el, cerându-și scuze apoi.

”Îmi cer scuze pentru stresul prin care ai trecut atunci și de atunci”, a spus el.

Delsie Gayle, femeia pe care David Mesher a numit-o ”nemernică neagră și urâtă”, a spus că scuzele acestuia sunt insuficiente și a adăugat că va dura mult timp până va reuși să treacă peste incident.

Mesher a fost filmat de un alt pasager al zborului Ryanair care pleca din Barcelona spre Marea Britanie în timp ce o numește pe Gayle ,,nemernică neagră și urâtă” și îi spune acesteia ,,nu vorbi cu mine într-o limbă străină” când aceasta îi răspunde în engleză cu accent jamaican.

Criza bărbatului a fost declanșată de faptul că femeia, bolnavă de artrită, se mișca încet printre scaunele pasagerilor, iar bărbatul nu a putut ajunge imediat la locul său.

Ryanair a raportat incidentul rasist la o secție de poliție din Essex după ce a primit o avalanșă de critici în presă. Comentatorii spun că personalul de la bordul avionului nu a reacționat prompt pentru a opri tirada de injurii.