Ryanair a raportat incidentul rasist la o secție de poliție din Essex după ce a primit o avalanșă de critici în presă. Comentatorii spun că personalul de la bordul avionului nu a reacționat prompt pentru a opri tirada de injurii adresate de un pasager de sex feminin unei femei de culoare în vârstă de 77 de ani, informeazăThe Guardian.

Personalul Ryanair nu a făcut nimic în privința pasagerului aflat într-o cursă care pornise din Barcelona, însă au decis că cea mai bună modalitate prin care pot gestiona conflictul este să o mute pe femeie din locul său.

Bărbatul a fost filmat de un alt pasager al zborului în timp ce o numește pe femeie ,,nemernică neagră și urâtă” și îi spune acesteia ,,nu vorbi cu mine într-o limbă străină” când aceasta îi răspunde în engleză cu accent jamaican.

Criza bărbatului a fost declanșată de faptul că femeia, bolnavă de artrită, se mișca încet printre scaunele pasagerilor, iar bărbatul nu a putut ajunge imediat la locul său.

O purtătoare de cuvânt a poliției din Essex a declarat că lucrează, alături de Ryanair și autoritățile din Spania, pentru rezolvarea investigației. ,,Poliția din Essex ia foarte în serios ofensele de acest tip și ne dorim ca incidentele să fie raportate cât mai des”, a adăugat aceasta.