Un membru al guvernului premierului indian Narendra Modi a fost marți în centrul unor acuzații de hărțuire sexuală, publicate de femei pe rețelele sociale ca parte a mișcării #MeToo, relatează AFP.

J. AkbarFoto: Wikipedia

Veteran al jurnalismului, actualemente ministru indian al Afacerilor Externe, M. J. Akbar, este acuzat că a făcut avansuri sexuale nepotrivite tinerelor femei jurnaliste în momentul debutului în meserie, potrivit mai multor mărturisiri de pe Twitter.

La un an după apariția mișcării #MeToo în lume, aceasta produce ecouri și în India.

Regizori, comedieni, jurnaliști... Mai multe personalități din industria spectacolului și media au fost acuzate în mod public de comportament neadecvat față de femei într-o societate patriarhală.

Prima femeie care l-a acuzat public pe J. Akbar este jurnalista Priya Ramani, care a dezvăluit luni noapte într-un mesaj pe Twitter că el era editorul anonim pe care l-a descris într-un articol publicat anul trecut.

Textul se referea la un interviu pentru job care s-a petrecut pe când aceasta avea 23 de ani, iar el 43, în camera lui de hotel din Mumbai.

”Se adeverește că ești un prădător la fel de mare pe cât de sclipitor ești în scris”, l-a descris ea.

Și alte femei au raportat experiențe similare pe Twitter cu bărbatul care înainte să intre în politică a scris pentru publicații precum The Telegraph, Asian Age și The Sunday Guardian.

Contactat de AFP, ministrul nu a răspuns imediat, iar șeful diplomației, Susma Swaraj, a ignorat o întrebare a unei jurnaliste prin care era chestionat dacă a deschis o anchetă privind aceste acuzații.

Luni, redactorul șef al pe domeniul politic al cotidianului Hindustan Times și-a dat demisia după ce a fost acuzat pe Twitter de hărțuire sexuală.

Citește și:

Zeci de eleve din India au fost bătute cu bețe, pentru că au respins hărțuirea sexuală