36 de eleve cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au fost duse la spital după ce au fost bătute cu bețele de un grup de băieți, dar și de mamele băieților și de vecini, după ce aceștia le-au hărțuit sexual, au spus autoritățile, relatează Reuters.

Hărțuirea a avut loc sâmbătă în fața unui internat finanțat de guvern din estul statului Bihar, a spus Poliția pentru Reuters.

Hărțuirea de sâmbătă a ieșit la iveală abia luni, din cauză că plângerea a fost depusă cu întârziere. 10 persoane, inclusiv patru femei, au fost arestate, a spus șeful poliției din orașul Supaul, Mrityunjay Kumar Choudhary.

Fetele au răni minore și au fost externate în timpul weekendului.

Băieții, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, au intrat pe un teren din apropierea școlii din orașul Darpakha, la aproximativ 300 de kilometri de capitala Patna, unde fetele se jucau și au început să strige comentarii obscene.

Băieții au plecat după ce fetele au protestat, doar pentru a se întoarce apoi cu aproximativ 20 de oameni înarmați cu bețe.

”Băieții și-au adus mamele, dar și alți vecini”, a spus șeful Poliției, care a subliniat că și femeile mai în vârstă au lovit fetele.

Fetele s-au întors la școală, unde autoritățile au întărit securitatea.

Anul acesta în Bihar, peste 30 de fete au fost hărțuite sexual și torturate într-un refugiu.