Chatterbox este o platformă dedicată învățării limbilor străine care angajează refugiați din diverse țări, încurajându-i astfel pe aceștia să își împărtășească atât limba, cât și cultura natală cu cei dornici să învețe. Sediul central al firmei se află în Londra, însă inițiatoarea proiectului dorește să îl extindă pe acesta și dincolo de granițele Marii Britanii, conformbbc.com.

RefugiatiFoto: Flickr

Această școală, care pune la dispoziție atât cursuri online de limbi strâine, cât și cursuri offline a fost înființată de Mursal Hedayat. Aceasta a avut ideea deschiderii platformei după ce a făcut o vizită într-o tabară de refugiați. Hedayat, care provine dintr-o familie de refugiați din Afganistan, a observat că nu multă lume lua în considerare faptul că o mare parte din refugiați sunt oameni educați, care posedă abilități valoroase.

Chatterbox are în prezent 30 de angajați refugiați din țări precum Siria, Afganistan sau Iran. Aceștia lucrează ca tutori și ca parteneri de conversație pentru indivizi, afaceri sau companii non-guvernamentale, oferindu-le acestora cursuri de limbi străine. Limbile predate variază, de la spaniolă la arabă sau la swahili.

Mursal Hedayat a declarat faptul că pentru mulți profesori refugiați de la firma inițiată de ea, munca pe care o fac îi ajută să „se conecteze la societatea europeană și la europeni în genere, este un proces prin care aceștia învață țara în care se află, despre locul care le este acum noua casă".

Astfel serviciul pe care îl oferă firma lui Hedayat beneficiază atât învățăceii, cât și învățătorii.