Organizațiile pentru drepturile animalelor au afirmat că guvernul rus încearcă reducerea populației câinilor fără stăpân din orașele gazdă ale Cupei Mondiale, avertizând că sute de pui de căței sunt în pericol. Dar un grup de iubitori de animale din Rusia a găsit modalitatea perfectă de a lupta pentru drepturile cățeilor. Ei au înființat un proiect, numit Befriend, și îi indeamnă pe microbistii care vizitează orașele gazdă să adopte un nou prieten patruped, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numărul de licitații organizate de stat pentru companii care să se ocupe de "capturarea, transportarea și eliminarea" câinilor vagabonzi pare, de asemenea, să fi creascut în acest an, înaintea Cupei Mondiale - deși guvernul a promis anterior că va opri eutanasierile.

Nu ar fi pentru prima oară când Rusia s-a ocupat de problema câinilor fără stăpân chiar înaintea unui eveniment major. Înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2014, locuitorii au declarat că "mii" de câini fără adăpost au dispărut de pe străzi - deși autoritățile au afirmat că au eutanasiat doar câinii bolnavi.