Italia vrea să dea subvenții de 10 mld. dolari pentru achiziționarea de mașini electrice

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 25 iunie 2018, 12:23 Actualitate | Internaţional


Statie reincarcare masini electrice
Foto: 0-100.ro
Guvernul italian vrea să încurajeze achiziţia de vehicule electrice prin acordarea unor subvenţii de 10 miliarde de dolari, astfel încât numărul automobilelor de acest tip aflate în circulaţie să ajungă la 1 milion, transmite Bloomberg, citat de news.ro.

În timpul negocierilor de luna trecută cu partidul Liga pentru formarea coaliţiei de guvernare, partidul Cinci Stele a reuşit să introducă în program o prevedere privind reducerea numărului de vehicule alimentate cu benzină şi motorină.

Programul nu include ţinte numerice, dar liderul Cinci Stele, Luigi Di Maio, ministrul Muncii şi al Dezvoltării şi vicepremier, are obiectivul de a se ajunge la 1 milion de vehicule electrice în circulaţie, până în 2022.

Documentul prevede acordarea de ”stimulente pentru susţinerea achiziţiei de vehicule electrice şi hibride printr-un program de casare contra cost a vehiculelor vechi.

Un purtător de cuvânt a confirmat că guvernul italian lucrează la aceast obiectiv, fără să clarifice dacă ţinta de 1 milion de vehicule se referă la modele integral electrice sau include şi automoble hibride. Acesta a refuzat să comenteze valoarea subvenţiilor.

Italienii au cumpărat în 2017 numai 2.600 de vehicule electrice de pasageri, dintr-un total global de circa 2 milioane de vehicule vândute, iar numărul acestora urcă la doar 4.800 dacă sunt incluse şi modele hibride, potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile, În prezent, în Italia ar fi în circulaţie doar 5.000 de modele integral electrice.

”Dacă vrei să ajungi la 1 milion de vehicule electrice în circulaţie în cinci ani, singura opţiune este acordarea de beneficii uriaşe, ca în Norvegia”, a declarat directorul institutului de cercetări Promotor, Gian Primo Quagliano.

În Norvegia, lider în Europa în privinţa numărului de automobile electrice aflate în circulaţie, beneficiile pornesc de la scutiri fiscale la exceptarea de la plata taxelor de autostradă şi gratuitate la traversarea cu ferryboat-ul.

Norvegienii se pot aştepta să fie exceptaţi de la plata a 9.000 de euro (10.400 dolari), sub formă de stimulente, pentru versiunea electrică a Volkswagen Golf, sau la 7.000 de euro pentru VW Up.

În Franţa, care ar putea tripla vânzările de vehicule electrice la 150.000 de unităţi pe an, până în 2022, stimulentele ajung la circa 10.000 de euro pentru achiziţia unui automobil electric.

407 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version