Noul secretar de Stat american, Mike Pompeo, a susţinut vineri, precum preşedintele Donald Trump, modelul unei diplomaţii "de forţă", pentru a rezolva problemele în mod paşnic, transmiteAgerpres, care citeaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Exprimându-se în faţa unui public format din diplomaţi americani din cadrul Departamentului de Stat, Pompeo a schiţat succint viziunea sa asupra politicii externe americane în faţa "numeroaselor provocări actuale".

"Traversăm vremuri agitate, există o cerere de leadership puternic, este esenţial ca echipa noastră să se opună ameninţărilor cu curaj şi forţă", a spus el.

"Din fericire, avem un preşedinte care crede de asemenea într-o diplomaţie de forţă, care utilizează pe deplin toate instrumentele puterii naţionale pentru a apăra în primul rând interesele şi valorile vitale ale Statelor Unite", a adăugat cel ce a promis o CIA mai "brutală" în faţa Iranului şi a Coreei de Nord, la momentul când conducea agenţia americană de informaţii.

Potrivit lui Mike Pompeo, o astfel de diplomaţie creşte şansele SUA de a rezolva problemele în mod paşnic, fără a trebui să tragă un singur foc.