Atacurile occidentale împotriva regimului sirian au dat o lovitură programului de arme chimice al Siriei care va dura ani de zile pentru a fi recuperat, a declarat sâmbătă oficialul de la Pentagon generalul Kenneth McKenzie, relatează AFP.

PentagonFoto: Reuters

Sistemele de apărare anti-aeriană ale Rusiei nu au fost activate, iar cele ale regimului sirian au fost activate abia după atacuri.

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat, noaptea trecută, atacuri aeriene cu rachete asupra unor instalaţii militare ale regimului sirian, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a ordonat o operaţiune militară împotriva Siriei, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane.

Atacurile aeriene nu s-au soldat cu victime, iar armata rusă a anunțat și că a reușit să intercepteze 71 dintre cele 103 rachete de croazieră lansate de forțele americane și aliații lor. Guvernul sirian a transmis toate locaţiile vizate în atacuri fuseseră evacuate în urmă cu câteva zile, graţie unui avertisment primit din partea Rusiei.