SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat poziţii din Siria / Donald Trump a anunțat că a ordonat "lovituri de precizie" / Sirienii spun că au fost avertizaţi din vreme de Rusia

de A.L., R.M., A.N.     HotNews.ro
Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 4:23 Actualitate | Internaţional


Avion RAF Tornado inarmat cu rachete Storm Shadow, pregatit sa atace Siria
Foto: RAF
Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au lansat, noaptea trecută, atacuri aeriene cu rachete asupra unor instalaţii militare ale regimului sirian, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a ordonat o operaţiune militară împotriva Siriei, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl acuză de un atac chimic in Douma, care a ucis cel puţin 60 de persoane. Operaţiunea militară de noaptea trecută a vizatţinte multiple cu diverse tipuri de muniţii, printre care și rachete de croazieră Tomahawk. Atacurile aeriene nu s-au soldat cu victime, iar armata rusă a anunțat și că a reușit să intercepteze 71 dintre cele 103 rachete de croazieră lansate de forțele americane și aliații lor. Guvernul sirian a transmis toate locaţiile vizate în atacuri fuseseră evacuate în urmă cu câteva zile, graţie unui avertisment primit din partea Rusiei.

Oficialii americani au precizat ca atacurile au țintit în special unități de producție a aermelor chimice: O unitate de cercetare științifică din Damasc, care se presupune că ar produce arme chimice și biologice; O unitate de stocare a armelor chimice, situată la vest de Homs; Un depozit de echipamente chimice și un post de comandă, situate lângă Homs.Foto: Captură Reuters.

Chiar în momentul în care preşedintele american făcea declaraţii la Casa Albă, în Damasc se auzeau explozii, marcând un nou capitol în această ţară devastată de un război sângeros care durează de şapte ani.

---------------------------

Desfăşurarea LIVETEXT a atacurilor din Siria:

14:10
Ministrul britanic al Apărării,Gavin Williamson: Intervenția militară în Siria a fost un succes. (BBC)

13:16
Obiectivele vizate de atacurile aeriene erau ''complet goale'', personalul fusese evacuat în urmă cu 3 zile, au anunțat reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care monitorizează războiul din Siria. (AFP)

13:04
Klaus Iohannis: "România condamnă utilizarea armelor chimice în Siria, care nu este deloc justificată. Suntem solidari cu acţiunile partenerilor noştri strategici."

12:40
MAE român: "Acţiunea SUA, Marii Britanii şi Franţei, reacţie fermă la atrocităţile soldate cu victime în rândul populaţiei civile. România, solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici."

12:15:
Armata rusă anunță că atacurile aeriene nu s-au soldat cu victime și că a reușit să intercepteze 71 dintre cele 103 rachete de croazieră lansate de forțele americane și aliații lor. (AFP)

11:33
Vladimir Putin a catalogat, sâmbătă dimineață, loviturile aeriene americane, britanice și franceze asupra Siriei drept "un act de agresiune" și cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se discuta despre "acțiunile de agresiune ale Statelor Unite și ale aliaților lor". (The Guardian).
 

11:21 Sirienii au ieșit pe străzile din Damasc, sâmbătă dimineață, cu steaguri ale țării lor și scandând sloganuri pro-guvernamentale. Ei condamnă loviturile aeriene efectuate noaptea trecută. (Reuters)

10:43:
Forțele britanice desfăşoare atacuri de precizie cu rachete de croazieră lansate din aer asupra Siriei pentru a diminua capacitatea Damascului de a produce arme chimice, iar Marea Britanie nu avea altă alternativă decât această acțiune militară - premierul britanic Theresa May.10:25 Peste 100 de rachete au fost lansate în Siria în timpul operațiunii de noaptea trecută, un numar important fiind interceptate - ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

9:55
Operaţiunea militară din Siria este ''legitimă'', ''proporţionată'' şi ''ţintită'' - ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian. (AFP)

9:27 Primele imagini cu loviturile aeriene de noaptea trecută ale Statelor Unite, Franței și Marii Britanii împotriva unor poziții din Siria au fost publicate pe site-ul BBC.


9:06 "Atacurile aeriene reprezintă o încălcare a legislaţiei internaţionale şi par să aibă drept scop să împiedice inspectorii autorităţii privind armele chimice să îşi îndeplinească misiunea în Siria", afirmă preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera superioară a Parlamentul rus. (Reuters)

8:37
Iranul, principalul aliat regional al regimului de la Damasc, vorbește despre "consecințele atacului" asupra regiunii și a condamnat ferm atacul. (AFP)

8:16
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către toate statele membre să se abțină de la orice act care ar putea conduce la o escaladare a loviturilor occidentale în Siria. (AFP)

07:45 Guvernul sirian a "absorbit" atacul condus de SUA iar toate locaţiile vizate au fost evacuate în urmă cu câteva zile graţie unui avertisment primit din partea Rusiei, a declarat un oficial de rang înalt dintr-o alianţă regională aliată cu Damascul, citat de Reuters.

"Am absorbit loviturile. Am avut un avertisment timpuriu din partea ruşilor legat de atacuri şi toate bazele militare au fost evacuate acum câteva zile", a suusţinut el.

07:38 Atacurile au vizat şi o bază aeriană aflată la vest de Damasc, în apropiere de graniţa libaneză, a declarat un comandant militar regional aliat cu regimul, scrie Reuters.

Este vorba de baza aeriană al-Shirai din al-Dimas. Atacurile au mai vizat un sit militar din Masyaf, la circa 170 km nord de Damasc, depozite ale armatei din estul regiunii Qalamoun, zona Kisweh, la sud de Damasc şi o altă poziţie militară de pe înălţimile Qasyoun.

07:24 Nicio lovitură nu a avut loc în apropiere de bazele ruseşti, anunţă ministerul al Apărării, citat de AFP

07:08 NATO susţine loviturile SUA, Franţei şi Marii Britanii împotiva Siriei, a afirmat Jens Stoltenberg, citat de AFP.

18:38 Siria a fost lovită când avea o şansă la un viitor paşnic, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de AFP

06:31 Un oficial sirian pro-Assad afirmă că aproximativ 30 de rachete au fost trase în atacul SUA, Marii Britanii şi Franţei, susţinând că o treime au fost interceptate

06:24 Publicaţia americana Daily Caller a realizat o lungă listă cu tweet-uri ale lui Donald Trump atunci când acesta cerea Statelor Unite să nu se implice în războiul din Siria

06:12 Imagini cu o rachetă a apărării antiaeriene care ar fi fost lansată din Damasc au fost publicate pe Twitter


06:08 Preşedinţia franceză a publicat pe contul său de Twitter imagini cu avioane franceze Rafale care decolează pentru a bombarda poziţii în Siria, scrie Reuters.


05:42 Reacţia Rusiei: Loviturile din Siria, o insultă la adresa preşedintelui Vladimir Putin

05:35 Ce declara Donald Trump în 2003, când nu era preşedinte al SUA: Preşedintele trebuie să obţină aprobarea Congresului înainte să atace Siria


05:26 Generalul Joe Dunford, şeful statului major american, a declarat că pentru moment nu este prevăzută nicio altă operaţiune. Acesta a adăugat că aliaţii au avut  grijă să evite forţele ruseşti, masiv prezente în Siria

05:18 Loviturile împotriva Siriei s-au terminat (general american)

05:16 Secretarul Apărării american, James Mattis, spune că atacul militar a avut scopul de a transmite un puternic mesaj președintelui Siriei și că alte viitoare atacuri vor depinde de modul în care Assad va folosi armele chimice pe viitor. 

Acesta a mai declarat că a fost vorba despre un atac mult mai dur decât cel de anul trecut și că a urmărit evitarea victimelor civile. 

Generalul Dunford a subliniat faptul că ultima dată când SUA au efectuat o astfel de lovitură - în urmă unui atac chimic în Ghouta - acțiunea a fost unilaterală. De data aceasta, însă, doi aliați - Marea Bitanie și Franța - au fost implicați, anunță Reuters.

05:14 Ruşii nu au fost avertizaţi în avans despre lovituri, afirmă un general american, citat de AFP.

05:09 Apărarea siriană antiaeriană a intat în acţiune împotriva ¨agresiunii americane, britanice şi franceze¨, a anunţat televiziunea siriană de stat. Martori oculari anunţă coloane de fum în nord-estul Damascului.

04:52 Atacurile au vizat unităţi de producţie a armelor chimice (oficiali americani)

 • O unitate de cercetare științifică din Damasc, care se presupune că ar produce arme chimice și biologice 
 • O unitate de stocare a armelor chimice, situată la vest de Homs 
 • Un depozit de echipamente chimice și un post de comandă, situate lângă Homs

04:50
 Mai multe explozii sunt auzite în continuare în Damasc, informează The Guardian. CNN citează un înalt oficial care spune că "nu s-a terminat" și că această seară reprezinta doar primul val al atacului.

04:44 Operaţiunea militară efectuată de SUA, Franţa şi Marea Britanie vizează ţinte multiple cu diverse tipuri de muniţii, afirmă oficiali ai administraţiei americane, citaţi de AFP.

"Ţinte multiple, tipuri diverse de muniţii", a precizat unul dintre aceşti responsabili, care a adăugat că au fost folosite în special rachete de croazieră Tomahawk.

04:42 Televiziunea de stat siriană anunță o "agresiune americană" în Siria, "în cooperare cu Franţa şi Marea Britanie", scrie The Guardian.

04:39 Un al doilea martor susține că districtul Barzah din Damasc a fost lovit. Barzah este locul în care se află un important centru de cercetare științifică siriană, despre care se crede că ar produce arme chimice.

Centrul de cercetare tiinific din Damasc
Foto: Captura Twitter

04:33 
AFP scrie că explozii puternice s-au auzit în Damasc, în timp ce Reuters vorbește deja de cel puțin șase explozii puternice ce fost auzite, fumul ridicându-se peste capitala siriană, potrivit unui martor citat de Reuters. 

04:31 "În această seară am autorizat forțele armate britanice să acționeze pentru a degrada capabilitățile armatei chimice a regimului sirian și a descuraja utilizarea lor. Acționăm împreună cu aliații noștri americani și francezi", a declarat Theresa May, la scurt timp după anunțul făcut de liderul american.

04:20 "Cu puțin timp în urmă, am ordonat forțelor armate ale Statelor Unite ale Americii lovituri de precizie", a spus liderul american, într-un discurs pe care l-a ținut la Casă Albă.

Reuters raportează că martori din Damasc au auzit câteva explozii mari și au văzut fum în partea de est a orașului. Douma este situat la nord-est, astfel că nu este încă clar dacă aceste semnale sunt legate de anunțul făcut de Trump.


Citeste mai multe despre   
12910 vizualizari

 • +47 (63 voturi)    
  acel general american... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 5:35)

  Coco Whistle [utilizator]

  este Joseph Francis Dunford Jr. si are functia cea mai inalta in armata SUA, un fel de seful statului major de la noi dar cu 1000 de trepte peste. de retinut educatia, tinuta, limbajul si atitudinea in timpul conferintei. burtile grase au de ce sa sa se simta umilite...dar pensionarea la 45 ani e dulce.
 • +33 (67 voturi)    
  sa inteleg ca prastiile antiaeriene (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 5:52)

  Francisc 1 [utilizator]

  mult laudatele su400 rusesti nu au nimerit nici o cioara! hahahaha! se indoia cineva?
  • +19 (29 voturi)    
   S au laudat sirienii... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 6:20)

   ap101 [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Ca au dat jos vreo 12-13 rachete. Insa cine stie care e de fapt adevarul?!
   • +4 (32 voturi)    
    Poate vreo 2-3, poate niciuna (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:07)

    emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui ap101

    Vom afla probabil peste mai multi ani, daca nu cumva Rusia o ia razna de tot si incepe sa arunce cu rachete nucleare peste tot - si nu doar din betzie!
   • +11 (11 voturi)    
    Nope (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:39)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ap101

    Dacă antiaeriana rusă era bună de ceva ar fi încercat cu orice preț să doaboare măcar un avion aliat.

    Nimic nu are efect mai puternic decât să areți la TV oiloții imperialiști luați prizonieri sau măcar niște resturi de avion doborât. E clar că întraga apărare antiariană ruso-siriană a fost pe spate. Teribilele rachete rusești pot doboră doar avioane de pasageri.
  • +11 (23 voturi)    
   S400 nu au fost facute sa doboare (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 6:50)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   asa ceva, exceptand decat in situatii absolut exceptionale. E ca si cand ai trage cu tunul dupa vrabii.
   Proiectilele de croaziera au venit probabil la foarte joasa inaltime, pe traiectorii evitand pe cat posibil sa dea peste Pantshir care au tunuri de 30mm.
   • +12 (12 voturi)    
    Genial! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:43)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    Și pemtru ce anume sunt făcute gloriaele rachete ruești S400? Să doboare avioane de paageri care zboară suficient de sus și de încet spre a putea fi dobătute de tiehnica ciolovecilor?

    Here is the breaking news: În zilele noastre cam toate mijloacele de atac vin la mică înălțime și cu vitezr mari.
  • -4 (32 voturi)    
   Nu au nimerit pentru simplul fapt ca.... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 7:07)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   ...nu au fost folosite. Pentagon-ul a confirmat ca nu s-a remarcat nici o actiune a unitatilor de aparare anti-aeriana rusesti. Sigur, daca ar fi ripostat probabil ar fi fost si o reactie a militarilor americani. dar mai bine asa, poate conflictul nu va fi extins si intre Rusia+Iran si alianta SUA+Franta+UK, desi rusii au amentitat ca vor urma repercursiuni la acest atac.
   Vedem maine. Sunt multe variante care se asteapta: atacuri asupra rebelilor din Siria, asupra Israelului, Angliei - in special, Rusia considerand ca Anglia este in spatele "inscenarii" privind folosirea armelor chimice - sau chiar asupra fortelor navale americane din Mediterana.
   • +1 (3 voturi)    
    cine ti-o dat atatea minusuri? (Duminică, 15 aprilie 2018, 1:55)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

    si de ce?
  • +26 (38 voturi)    
   Pai Putin tocmai de aceea se simte jignit (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:02)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   de atacul aerian american !

   Daca nu avea loc, nu exista motiv sa se discute despre performantele sistemului su400. Asa, pt ca s-a petrecut, vorba ta, s-a vazut ca a fost inexistent !
  • +28 (36 voturi)    
   Aha ...!!! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:16)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   cica aveau informatii unde vor lovi rachetele si nu avea rost sa isi strice rachetele DEGEABA ............... Hahaha ...................
  • +15 (49 voturi)    
   Urmeaza Beatificarea prin Foc a Locatarului (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:24)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   De la Kremlin si cuibul jimnastei de la Sochi. Vlady The Chemical va deveni obiect de cult (moashte) pentru foarte putzini care il vor plange
   • -17 (29 voturi)    
    Am cam luat-o de dimineata pe ulei? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:01)

    asistat [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    ??
    • +19 (19 voturi)    
     E un semn incurajator pt un "asistat" (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:15)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui asistat

     faptul ca in trei sferturi de ora din momentul in care s-a intrebat daca nu cumva a facut-o lata azi noapte, reuseste sa se lamureasca singur, fara ajutor de la partid, fara sa fie asistat de vre-un coleg !

     Tine-o tot asa !

     PS. Apropo, sper ca ai inteles ca cei care au dat cu bombardeaua au fost americani, nu rusii !

     PPS. Acum sper din tot sufletul ca informatia ce ti-o transmisei mai sus sa nu te faca sa o iei de la capat, de data asta insa de necaz ! Hai, noroc ! ;))
   • -18 (22 voturi)    
    Am cam luat-o de dimineata pe ulei? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:46)

    asistat [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    !
    • +13 (13 voturi)    
     Tu trebuie sa stii cel mai bine ! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:04)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui asistat

     Iar daca a fost asa, sa stii ca noi te intelegem si deci nu e cazul sa te consumi prea tare !

     PS. Orice prostac "rosu" s-ar imbata de necaz citind in presa ca "Presedintele Putin s-a simtit insultat" !
   • +9 (9 voturi)    
    Confirmam direct din centrul de.... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:04)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    comanda, beatificarea lui Cracanel in oastea Iadului...!

    In cadrul ceremoniei, o parte din asistenta a interpretat eronat cuvantului "'beatificare'' si s-a grabit sa goleasca recipientele pline cu vin pentru impartasanie...

    Bautura, care le suceste mintile... !
  • +15 (23 voturi)    
   Au venit rachetele noi, frumoase si inteligente (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:48)

   YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui Francisc 1

   Trump s-a tinut de cuvant.
   Sa vedem daca rusii se tin de cuvant cu „consecintele” sau vor incerca sa joace cartea pacifista. Rusnacii pot zice ca ambasadorul a vorbit in nume propriu, iar Putin va juca rolul liderului intelept care prefera sa calmeze situatia.

   Din arsenalul propagandei sovietice facea parte si „lupta pentru pace”. In timpul Razboiului Rece, dragutii de ei sponsorizau tot felul de activisti pacifisti in statele occidentale, iar lucrurile nu s-au schimbat.

   Mare atentie si la comentariile de aici. Cei mai eficienti troli rusesti nu sunt cei care tin evident cu Kremlinul, ci indivizii care plang pe mila Siriei si vorbesc despre „neamestecul in treburile interne ale altor state”.
   • -8 (12 voturi)    
    Până una alta Trum a lovit (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:47)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

    Să ne amintim că până la venirrea sa la putere singura reacție a lumii civilizate la mizeriile rusești erau miorlăeli leșinate și colaborare intensă cu oamenii lui Putler pe ușa din dos.
    • +4 (10 voturi)    
     Trump a lovit niste cladiri goale (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 18:28)

     semperfi [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     pentru ca i-a anuntat ca prostu inainte. Acum se poate lauda ca e Gigi duru' si ii convine ca mai distrage atentia de la ancheta FBI in legatura cu implicarea Rusiei in alegere lui.

     Uite ce zicea prostovanul acum ceva ani

     Why do we keep broadcasting when we are going to attack Syria. Why can't we just be quiet and, if we attack at all, catch them by surprise?
     https://twitter.com/realDonaldTrump/status/372943068267573249
   • +13 (13 voturi)    
    rusii sunt foarte vicleni... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 16:26)

    Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

    ...si le este recunoscuta priceperea de a manipula, disimula adevaratele lor intentii si capacitatea de a-si atinge scupurile prin orice mijloace dar cu predilectie prin diplomatia lor vicleana. Slabiciunea lor economica si diferenta intre tehnologia superioara a vestului, cu care rusii nu pot tine pasul decat atunci cand reusesc sa fure, sunt compensate prin diplomatie. dar si diplomatia merge pana la o limita, neputand depasi absurdul. Aici, este interesant de vazut ce vor face rusii cand vor fi confruntati cu propriile amenintari.
 • -27 (57 voturi)    
  lovituri chirurgicale (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 7:14)

  nash pandelica [utilizator]

  cati copii or fi fost operati.
  dar, e o onoare sa fii..operat de o racheta frantuza sau americana....nu e ca la chimicalele lui bashar.
  totusi, o fi aratat macrou probele pe care zicea ca le detine ?!
  • -17 (37 voturi)    
   You mean "Micron"?! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:34)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Da, i-a confirmat donald Jerk trumpunk ca probele erau reale.
  • +18 (24 voturi)    
   Probabil (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:38)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   tu ai profilul aluia care atunci cand copiii sirieni sunt omorati in atacuri chimice sau altele facute de rusi spui ca sunt musulmani si ca musulmanii sunt un cancer pentru europeni dar acum ii plangi cu lacrimi de urs.
 • +27 (57 voturi)    
  ... super (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 8:00)

  Matusalem [utilizator]

  Cel mai important este ca Putin sa fie pus cu botu' pe labe !! Toate necazurile pe care le vedem inclusiv in Romania cu idiotii care ne conduc acum ..sunt generate de hegemonia rusa ! ... Aduceti-va aminte ca din 1990 si pana in 2000 am avut liniste pentru ca rusii aveau "treaba" la ei acasa ...... acum au treaba la noi ! Poate ca Trump va reusii sa-i puna cu botu pe labe .... si in acest caz promit sa-mi schimb impresia execrabila despre el... dar daca tot guverneaza ...macar sa ne scape de Putin.
  • -9 (15 voturi)    
   si da si nu (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:12)

   paniri [utilizator] i-a raspuns lui Matusalem

   Putin este capul multor rautati, Asta e clar. In ceea ce pv contributia lui la situatia de la noi, mai important ar fi sa vedem contributia noastra. Oricarui psd-ist i-ai fi spus ca rusii sustin psd-ul (si pe dragnea) nu te-ar fi crezut si pace. Crede-ma ca am incercat de f multe ori si de fiecare data degeaba! Si chiar incercam sa le arat si cum pot afla lucrul asta singuri (toate site-urile de propaganda ale rusilor, unele dintre ele chiar foarte usor de dibuit) atacau PNL, USR si iohan.
   Indraznesc sa-ti sugerez sa nu iti schimbi inca parerea despre Trump. Motivatia atacului asupra Siriei este una atat de ridicola incat e revoltator. In loc sa realizeze ca Putin se comporta exact ca un derbedeu si sa incerce sa il puna la punct, Trump vrea ceva cu impact mediatic f mare pt a distrage atentia publicului de la cartea pe care o va lansa fostul director FBI (de unde reiese ca incidentul cu prostituatele care au facut pipi ar fi real!!!). Mai mult chiar, sugestia atacului i-a fost data chiar de fox news, televiziune de la care Trump isi recruteaza mai nou personal la casa alba. Uite si dovada in prima parte a acestui clip: https://www.youtube.com/watch?v=_hQ5d827JNw
 • -32 (60 voturi)    
  Sa-si vada fiecare de garduri si de brexit-uri (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 8:31)

  Alex735 [utilizator]

  Ce credibiliate mai au Trump si May?
  Deziluzie totala, harakiri politic..
 • -35 (61 voturi)    
  Pana acum (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 8:48)

  galeo [utilizator]

  Americanii aveau imaginea de baieti buni ce raspandesc pacea, democratia, buna intelegere.
  Dupa ultimele atacuri toata aceasta imagine s-a dus dracu, SUA arata acum ca un stat agresor condus de un dement cu mari probleme psihicie.
  Pana si rusii par mai cerebrali si responsabili
  • +30 (48 voturi)    
   si de acum imaginea asta o au rusii! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:06)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   voi chiar primiti bani pentru tampeniile astea ?
  • -26 (46 voturi)    
   gresit (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:37)

   Cardplayer [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Nu mai aveau de mult acea imagine, doar pentru creduli
   • -16 (20 voturi)    
    Pana acum credeam (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:38)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Cardplayer

    Ca rusii sunt aia care cauta smardoiala cu lumanarea
    • +15 (15 voturi)    
     Rusii, aia care vand gaze de tot felul??? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:02)

     Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Aia care si-au aruncat bombele ruginite peste tot prin Siria, tu mi-i prezinti drept Porumboii Pacii???
  • +12 (14 voturi)    
   "dement cu mari probleme psihice" (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:11)

   cucurveauamov [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Exista dement fara probleme psihice sau dement cu mici probleme psihice? Intreb si eu ca prostu'... Ma rog, tu nu ai scris nici psihice ci psihicie. O fi poate altceva...
  • -17 (27 voturi)    
   Adevaratii teroristi (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:53)

   mumuishere [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Acum americanii sunt Adevărații teroriști. Nu credeam ca o sa spun asta vreodată dar sunt profund dezgustat de politica lor intervenționistă și de sprijinire a organizațiilor teroriste. Unde și-au băgat nasul au adus doar suferința și distrugere. Ei sunt Naziștii zilelor noastre.
   • -17 (27 voturi)    
    Sunt disperati americanii (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:41)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui mumuishere

    Dolarul li se prabuseste, bursa li se prabueste.
    Razboaiele sunt singurele care pot sa le resurciteze industria de aparare, singura care poate sa ii scoata din rahat si sa le pastreze nivelul de trai ridicat cu care s-au obisnuit
    • +17 (21 voturi)    
     Si rubla ...ce face bre? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:46)

     Sani [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Bai asculta comanda la mine:
     De astazi esti mai destept decat ieri! Deci taci...20 20!
    • -3 (13 voturi)    
     Poti si exemplifica??? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:04)

     Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Ca eu m-am uitat pe stock charts chiar acum, si de acolo m-am uitat in jos la nivelul lor pe vremea lui Ubamba!!!
      #showComment
   • +16 (18 voturi)    
    Ei, nu credeai "ca o sa spun asta vreodata" ! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:38)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mumuishere

    Ca sa te credem ar trebui ca atunci cand sunt publicate pe HN articole cu stiri externe, din zona SUA - Trump - Rusia (Putin) sa nu mai postezi sub porecla asta, pt ca deja iti este cunoscuta orientarea rusofila si antiamericana !

    PS. Nu uita ca internetul are o memorie al naibii de buna !
    • 0 (0 voturi)    
     :)) (Luni, 16 aprilie 2018, 12:18)

     mumuishere [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Tranzitia a fost lina dar sigura. Si ciudat.... nu urmaresc RT :)
      #showComment
  • -17 (19 voturi)    
   da (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:27)

   martel55 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   doar ca o raspandeau cu racheta....
  • +17 (21 voturi)    
   Trebuie sa recunosc faptul ca te dovedesti (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:31)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   a fi cel mai inept si in acelasi timp si cel mai inutil troll rosu, (tocmai datorita ineptiei de care dai dovada), care zburda pe acest site!

   A disparut postacul rosu newlook care era un tip inteligent dar, din pacate, de o rautate greu de inteles si de acceptat iar in locul lui ai venit tu.

   PS. Ura ! Ai castigat ! Te prefer pe tine !
 • -11 (29 voturi)    
  .... (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:05)

  ceoteldrum [utilizator]

  meci amical intre sua si rusia care se joaca pe teren neutru
 • -8 (12 voturi)    
  De unde vorbește diplomația rusă? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:13)

  asavreau [utilizator]

  La ei este ora 18,38!
 • -33 (51 voturi)    
  show must go on (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:18)

  Mazeta [utilizator]

  Și pisica mea cea surdă știa că o să urmeze un atac, deci toată lumea a avut timp să se pregătească. Hai la muncă, circul s-a terminat! Pâinea nu e gratis.
  • +7 (7 voturi)    
   Imi pare rau pentru pisica Dvs.! Oare nu (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 22:11)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   se mai poate face nimic pentrua ea...? Cu Audionova ati incercat ...?
   Spuneti ca nu mai are nevoie de auz, pentru ca intre timp si-a dezvoltat alte...simturi...?

   Indraznesc sa va intreb:" Oare simtul umorului e la locul lui...?''
 • -22 (42 voturi)    
  ce porcarie (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:54)

  Razvan_M [utilizator]

  De ce nu-i lasa pe oamenii aia in pace toata lumea? Asta-i genul de actiune la care nu vrei sa fii asociat.
  • +5 (11 voturi)    
   este o zona de interes economic geostrategic (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:59)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Cum este si Afganistanul
  • +15 (23 voturi)    
   Chiar asa (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:46)

   ptzw [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   de ce nu-l lasa pe animalul Assad sa gazeze oamenii ? Ce oameni rai domne !
   • -12 (12 voturi)    
    mergi si lupta daca asa crezi (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:01)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui ptzw

    De ce nu te inrolezi ca sa lupti in Siria? Daca crezi ca asta-i este solutia...
 • -28 (42 voturi)    
  apropo de chirurgicale (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 9:58)

  nash pandelica [utilizator]

  daca dai cu o chirurgicala intr'un depozit, fabricutza chimica, presupunand ca exista, desi probele le detine macrou, dar nu le arata, cam ce se intampla cu chimicalele alea ?!
  pai, se imprastie. adica, inca un atac chimic...chirurgical.

  de fapt, nu fabrici de chimicale, ci baze militare ale lui assad si ale rusilor au fost sub bombardea.
  prea prinsese basharu putere, comparativ cu sprijinitii de la wash, aparea pericolul ca guvernul sirian, legal, sa iasa viktorios, impotriva...fortelor demokratice.
  cerere speciala de la cia-cea-cea ! c'asa se face dansul politic.
  ramanerea lui bashar in bagdad, cu pacificarea siriei suna ca o infrangere a demokratiei mondiale, un afront adus activitatii cia-cea cea si a fortelor speciale americano british, din teren.
  in final, un triumpf al putinei, impotriva trompei.
  ca doara, cine pe cine a facut presh ?! :-))
 • +25 (47 voturi)    
  Trump se ține de promisiuni. (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:23)

  asavreau [utilizator]

  Cu două zile în urmă a spus„vin rachetele inteligente,sau discutăm de dezarmare”.Rușii și Assad învățat de ruși sau făcut că„plouă”.Și a plouat cu bombe.Trump a mai spus că americanii vor pleca curând din Siria.Ce nu sa înțeles,că vor trebui să plece toți,Siria să fie dezarmată,nimeni să nu aibă trupe acolo.Bombardamentul a fost de„convingere”.Ori,ori.
 • -13 (31 voturi)    
  ultima data cand au lovit 'chirurgical' au (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 11:38)

  __alex__ [utilizator]

  omorat aproximativ 1 milion de irakieni, 4 milioane de copii malnutriti si au facut o tara praf si pulbere pentru urmatorii 50 de ani.
  Si apoi au spus ' sorry, ne-am inselat, nu avea arme chimice'....
  • +11 (19 voturi)    
   . (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 16:53)

   Rhemax [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

   Ce mincinos esti. Aveau arme chimice care tot arme de distrugere in masa sunt.
   Poate "Chemical Ali" iti spune ceva. In ambele razboaie Iraq a avut programe functionale de fabricare a armelor chimice cat si un program nuclear. Atat ca cel nuclear nu a apucat sa produca vreo arma.
   Poate ai auzit de Operatiunea "Avarice" dupa cel de-al 2-lea razboi. Sutele de rachete cu incarcatura chimica descoperite atunci sigur n-au aparut de pe alta planeta.
   • -9 (19 voturi)    
    bai, cum te rabda pamantul? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:18)

    nectarie [utilizator] i-a raspuns lui Rhemax

    Au cautat pana in maruntaiele pamantului, nu au gasit NIMIC. Chemical Ali se refera la un incident cu kurzii din anii 80. Nu ti-e bai rusine? Bai, daca esti mediocru, necitit, slab pregatit, nu mai influenta alti saraci cu duhul.

    Citeste raportul Chilcot, 7 ani de investigatii, sau asculta rezumatul, ca pari sa fii genul care se informeaza ca la fast food, eventual de pe facebook:
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-36721645

    Raport emis de o tara careia i-a ramas o urma de bun simt incat sa isi admita greselile, ca de la americani nu se mai asteapta nimeni la nimic.
    • +4 (12 voturi)    
     Nu au gasit armele chimice (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 18:55)

     qbic [utilizator] i-a raspuns lui nectarie

     pentru ca Saddam le-a transferat in Siria.
 • -14 (30 voturi)    
  Petrol, Petrol, Petrol (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:17)

  N.S. [utilizator]

  Acesta cred că este principalul motiv al scandalului din Syria! Restul sunt pretexte!
  • +3 (5 voturi)    
   Siria e calica, nu are petrol (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 20:36)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui N.S.

   Uita-te si tu pe clasamente la rezerve.
 • -16 (28 voturi)    
  probleme (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:28)

  traiang [utilizator]

  Sunt total impotriva oricarui razboi mai ales in conditiile actuale cand in 30 min numai este planeta Pamant Dincolo de parerile subiective ale unora sau altora pro si contra o hotarare de atac a altui stat nu trebuie sa fie girata de un parlament care este organul reprezentativ al oricarui stat in conditiile cand nu este o stare de urgenta si trebuie sa reactionezi instantaneu ? Altfel orice presedinte intr-o dunga sau nu stiu din ce situatie politica care lui ii cade bine te trezesti cu o catastrofa care pur si simplu scapa de sub control Pentru mine toata aventura asta mi se pare un esec pentru omenire A disparut dialogul ,caile diplomatice ? si am ajuns in faza unui caft ordinar de cartier cand stim f bine ca poti economic plus alte mijloace tehnologice sa anihilezi f repede un stat
  • -15 (21 voturi)    
   Corect (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 15:56)

   cititoare [utilizator] i-a raspuns lui traiang

   Ce face UK e pur dictatura. Adică nu verifica cu Parlamentul și ataca o tara străină. La fel și SUA. Nu știu pentru ce mai e nevoie de congresul ala.
 • +22 (28 voturi)    
  Molia alba suparata (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 12:51)

  Altiro [utilizator]

  Putin cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU ..Cand te gandesti ca habar n-avea de consiliul asta acum 4 ani cand invada Crimeea
 • -19 (29 voturi)    
  Trump distrage atenția dușmanilor politici interni (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:01)

  Nyk1 [utilizator]

  Atât timp cât mlaștina nu e drenată, este practic obligat să facă și lucruri de fațadă, dar murdare, precum cel de față. Sunt sigur că a vorbit cu Putin din timp și l-a avertizat unde vor fi atacurile.

  Obiectivul final al lui Trump a rămas același: să-și pună oamenii pe poziții în vederea drenării mlaștinii la un moment viitor. Trebuie neapărat să fie un lucru bine făcut, à la Johannis, în timp record și fără rezistență majoră, cu pompe industriale atent plasate.
 • +19 (27 voturi)    
  Cine sa-l mai inteleaga si pe Putin ! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:02)

  Susufler0 [utilizator]

  El cand a dat ordin armatei sa intre in Georgia, tot asa i-a anuntat mai inainte pe giorgieni !

  La fel si cand cu Crimeea !

  Americanii, in schimb sunt niste ticalosi pt ca ii "anunta" cu vreo trei zile mai inainte de iminienta unui atac aerian, ca sa aiba timp rusii sa plece din bazele siriene, sa-i ajute si pe astia sa le goleasca iar apoi se tin de cuvant si fac un bombardament limitat !

  PS. Putin sa se teama sa nu anunte Donald precum Ronald in urma cu cateva decenii, un nou "razboi al stelelor" pt ca, la cat de roza este situatia economica a rusilor, se caca pe ei rusii (scuze, HN) de data asta si la propriu, nu doar la figurat
  • -12 (14 voturi)    
   vezi de treaba (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:09)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   nu mai tzii minte ce spuneau ziaristii sorosei, cum ca donald e pupilul lui vladimir, pus acolo sa serveasca kremlinu' !?
   sa nu mai vorbim de trambitzasii sistemului, prezenti si scrofulosi la datorie, chiar aici pe hn ?! tablagii ?!

   americanii n'au urmarit oameni, ci sa mai imputineze niscai tehnica de lupta, avioane, artilerie ruso siriana, sa mai echilibreze situatia, inainte sa ..pai nu, sa se retraga...c'asa a dat pe trompa.
   d'aia le'a si zis, iar rusii, isteti au banuit pe unde si si'au mai strans din jucarii.
   normal, rusii spun ca erau gata, stransesera tot.
   chiar dac'au mai pierdut cate ceva.
   maine vom afla despre o ofensiva a fortelor demokkatice in zona aia, soldata cu succes. :-)

   daca erau seriosi pe treaba, americanii le spuneau dupa. adica, vedeti ca v'am bombardat baza cutare, duceti'va cu niscai saci de plastic, sa va adunati soldatii...
 • -12 (40 voturi)    
  Ce de sustinatori ai razboaielor p-aici (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:02)

  NasoalaTreaba [utilizator]

  Inteleg miscarea asta anti-rusia, dar de la anti-rusia pana la pro bombardamente ar trebui sa fie cale lunga.

  Este o mizerie ce face SUA in acest moment iar Syria se duce incet spre a deveni un nou vid de putere unde 'bastinasii' isi vor face de cap.

  Libia este probabil un model de succes pentru 'liderii lumii', un stat al nimanui si cea mai mare palnie de varsare a migrantilor ilegali in Europa.

  La mai multe!

  https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1255416-americanii-fost-prinsi-minciuna-razboi-fara-motiv-irak.htm
  • +10 (30 voturi)    
   E o diferenta (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:46)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui NasoalaTreaba

   Una e sa avertizezi si sa dai ragaz trupelor din zonele vizate (fabrici chimice, baze militare, etc) sa se retraga, apoi sa trimiti rachete si alta e sa gazezi ca pe sobolani populatia oraselor doar pt ca nu te aplauda si nu te mai suporta pe tine ca presedinte(dictator). O mizerie ar fi daca tu, lume civilizata, te-ai face ca nu vezi asa ceva,,
   • -13 (13 voturi)    
    Eu te-as gaza pe tine (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:02)

    Zummm [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    Imi dai voie ?
    • +13 (13 voturi)    
     "Nasoala treaba" ! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:23)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

     Ivane, tu esti ?
 • -17 (23 voturi)    
  noi (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:24)

  martel55 [utilizator]

  ca de obicei ne dovedim niste yemeni....nic nu e clar inca daca s-au folosit arme chimice sau a fost (inca) o inscenare, nici cine le-a folosit daca s-au folosit, dar securistul nostru a tinut sa isi afirme solidaritatea, probabil in ideea ca lui Daddy i se vor trece cu vederea asaltul asupra justitiei pe motiv ca e solidar cu agresiunea occidentala....
 • -11 (29 voturi)    
  Mai e careva atat de naiv (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:43)

  galeo [utilizator]

  Incat sa creada ca americnaii bombardeaza in Siria din mila pentru asa zisele victime gazate de guvernul sirian ?
  Macar sa nu mai fie ipocriti pentru ca nu ii crede absolut nimeni.
  Sa spuna franc ca bombardeaza pentru a isi apara interesele economice, nu ca mor ei de grija poporului sirian.
  Nu suport ipocrizia
 • -8 (30 voturi)    
  Syria (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:44)

  CarlosKent [utilizator]

  Eu nu prea inteleg cum o racheta poate distruge o uzina chimica fara a imprastia in aer substantele acelea chimice. Norul acela de fum nu a fost toxic pentru populatie, sunt doar 15 km de Damasc? Poate cineva va lamuri si treaba asta, dispar prin ardere toate substantele acelea chimice? Eu as fi crezut ca trebuie facute interventii terestere pentru cuceri aceste uzine si distruge substantele chimice.
  • +7 (9 voturi)    
   . (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 16:56)

   Rhemax [utilizator] i-a raspuns lui CarlosKent

   Daca e destul de mare temperatura de ardere substantele acelea chimice sunt neutralizate.
  • +10 (10 voturi)    
   Uite asa se distrug armele chimice (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:56)

   sucar [utilizator] i-a raspuns lui CarlosKent

   https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a19804988/how-to-destroy-syrias-chemical-weapons/
 • -13 (31 voturi)    
  Duma cu atacul chimic (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:45)

  galeo [utilizator]

  Poate tine la tampitii carora le curge scuipat din gura si au votat cu Trump, dar in niciun caz pentru unii cu mai mult de 2 neuroni
  • +4 (4 voturi)    
   Care au votat (Duminică, 15 aprilie 2018, 6:01)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Psd. Stim, cunoastem.
 • -12 (28 voturi)    
  Europa trebuie sa gaseasca masuri (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 13:47)

  galeo [utilizator]

  Pentru a-si dezvolta industria de aparare pentru a se apara de batausul planetei pe nume SUA ce a luat-o razna si distruge tot in jurul lui
  • +11 (15 voturi)    
   ia o pauza (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:19)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   ai flood-uit forumul cu spamuri propagandiste rusesti.
  • +11 (15 voturi)    
   Eventual sa se bage supt umbrela Rusiei? (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:06)

   Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Pardon, sun Ciubota Mujiciei???
 • -12 (16 voturi)    
  Daca nu ne iese (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:01)

  Zummm [utilizator]

  Cu *rascoala democratica* atunci dam cu bomba. Baaa repetentilor de pe HT stiti de ce nu le-a iesit in Siria ? Ptr ca acolo este familie regala nu dictatori dinastia de carton. Ca daca era asa terminau cu el ca si cu Gadafi
  • +11 (13 voturi)    
   Pune mana pe carte, (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:29)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   vezi cum e cu acordul gramatical si pe urma, poate, dupa ce dai un test, mai vorbim, mai pesedache !

   PS. Fara suparare, dar macar sa zummmzai corect, da ?
 • -10 (12 voturi)    
  lol (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:04)

  Adrian_1234 [utilizator]

  Si uite asa vedem ce prieten e Trump cu Putin. Unde sunt progresistii aia care explicau relatia de fratie dintre astia doi ? :) :)
  Na fratie, i-a dat vreo 100 de rachete asa sa aiba si mujicul ce face.
  • +8 (10 voturi)    
   Nu rusii au fost loviti (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 18:00)

   sucar [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_1234

   nici baze unde se afla acestia, ci depozite de armamment chimic. Ca Trump a facut declaratii de simpatie la adresa lui Putin nu mai e nici un secret, nici faptul ca a fost ajutat de rusi sa devina presedinte. Pana de curand a refuzat sa puna in aplicare sanctiunile impotriva Rusiei votate in Congres declarand ca nu sunt necesare.

   Acum a fost fortat de imprejuari sa intervina, altfel pica de fraier.
 • -10 (18 voturi)    
  test (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 14:16)

  florin_f [utilizator]

  au mai testat americani niste rachete. Eu cred ca daca vrei sa impui ceva, faci dusmanului niste pagube considerabile si nu darami niste cladiri evacuate ;) aranjament de ochi lumi. Un circ ieftin. Nu cred in discrepanta USA-Rusia, e un arajament sa se scufunde banii in armament unde pot fura acesti doi liederi care conduc Globul.
 • +11 (17 voturi)    
  Riposta ruseasca (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 16:55)

  KostasP [utilizator]

  Liniste. Ciripit de vrabii. Un comunicat al lui javrov in care infiereaza capitalistii. Din nou liniste si ciripit de vrabii...in final il vor oferi pe erdogan americanilor in semn de prietenie si pace.
 • +11 (17 voturi)    
  Asa baieti, grrupir! Nu va mai enumar ca va stiti! (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 17:37)

  Susufler0 [utilizator]

  Ia ziceti, v-au trezit telefoanele de cu ziua ca sa veniti la munca, nu-i asa ?

  Mama lor de americani, ca numai in weekend puteau sa atace, ca sa va strice voua toata odihna si tot programul.

  PS. Prin alegerea facuta cu privire la data atacului v-au dat insa, in sfarsi, un motiv serios ca sa-i urati !
 • -5 (9 voturi)    
  Foc de artificii gratuit pentru sirieni (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 19:42)

  JoshuaTree [utilizator]

  Iar americanii au mai scăpat de niște armament la limita expirari termenului de garanție. Toate astea cu democrația vrăjeli de cacat: petrolul e ce ii interesează pe toți cei implicați. E o chestie ciclică se pare. La vreo 10 ani când expira probabil armamentul și se golesc rezervoarele de petrol in est și vest mai apare câte un conflict intr-o țara ce pluteste pe țiței. E păcat doar de oamenii simpli care plătesc cu viața toate jocurile mari pe care nu le înțeleg și nu le pot juca.
  • +4 (4 voturi)    
   Da’ pe rusi ce-i intereseaza (Duminică, 15 aprilie 2018, 5:59)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui JoshuaTree

   Hai lumineaza-ne draga ivan cu nick de american.
 • +4 (4 voturi)    
  S-400,500 si altele si mai performante (Sâmbătă, 14 aprilie 2018, 23:52)

  Trollhunter [utilizator]

  ''Vom dobari ORICE rachete lansata.bla bla bla.....restul e deja istorie....
  Acum stim de la ce vine numele rachetelor rusesti super-extra-mega performante...S=shit..
  S(shit)-400...
 • -3 (5 voturi)    
  Incredibil (Duminică, 15 aprilie 2018, 0:09)

  Baiazid [utilizator]

  Cat de ignoranta a ajuns lumea... In conditiile in care nu este finalizata nici macar ancheta in regiune, fara nici o dovada in afara de urechel din Franta care ne spune ca "are dovezi clare" dar nu arata nimic ei lanseaza rachete spre Siria pentru a aduce "pacea". Si cand te uiti la cate comentarii sunt aici de la oameni care n-au pic de inteligenta si bun simt iti dai seama ca in final meritam toate astea.

  Oricum dupa cum se vede, acest atac "reusit" e de fapt reusit in proportie de cel mult 30% - rusii au interceptat 70 din cele 100 rachete, iar cele 30 cine stie daca au lovit ce trebuia. In cazul asta nu pot sa zic decat "bravo Rusia!" - aici e clar cine e agresorul - America si aliatii ei.

  Aceasta incoltire din ce in ce mai mare a Rusiei (mizeria cu Siria si cealalta facatura cu Skripal - care doar pentru cei cu IQ subunitar par veridice si nu inscenarile care sunt) e foarte periculoasa. Daca incepe razboiul in 2 ore nu mai ramane nimic nici din America si nici din planeta Pamant... Doamne ajuta sa fie pace!
 • +1 (3 voturi)    
  joaca de-a razboiul (Duminică, 15 aprilie 2018, 1:53)

  revo [utilizator]

  "Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson: Intervenția militară în Siria a fost un succes".

  "...armata rusă a anunțat și că a reușit să intercepteze 71 dintre cele 103 rachete de croazieră " - !?!

  "Guvernul sirian a transmis toate locaţiile vizate în atacuri fuseseră evacuate în urmă cu câteva zile, graţie unui avertisment primit din partea Rusiei" - desi "Ruşii nu au fost avertizaţi în avans despre lovituri, afirmă un general american".


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version