Fostul director executiv al organizatiei caritabile Salvati Copiii, Justin Forsyth, s-a retras din functia ocupata, pe motiv ca nu vrea ca investigatiile asupra trecutului sau sa afecteze donatiile, scrieBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Forsyth se confrunta cu trei plangeri la adresa comportamentului sau neadecvat fata de femeile angajate, inainte de a se retrage din UNICEF. A fost acuzat de trimiterea unor mesaje nepotrivite si de comentarii la adresa tinutei angajatelor mai tinere. Investigatia realizata de BBC a aratat ca daca femeile nu raspundeau la mesajele trimise de acesta, Forsyth recurgea la trimiterea unor e-mailuri sau le chema la el in birou pentru o discutie. Acesta a sustinut ca i-a cerut iertare "fara rezerve" celor trei angajate.

Motivul pentru care Forsyth si-a semnat demisia din postura de director executiv al UNICEF nu are, potrivit acestuia, de a face cu greselile pe care le-a facut in cadrul organizatiei Salvati Copiii. "Aceste probleme au fost rezolvate printr-un proces adecvat acum multi ani", a spus acesta printr-o declaratie. Mai degraba, demisia are de a face cu daunele serioase pe care numele sau le-ar putea aduce cauzei si donatiilor.

Prin intermediul unei declaratii, UNICEF sustine ca ii este recunoscator lui Forsyth pentru munca sa din ultimii doi ani.