Premierul Boiko Borisov a solicitat din partea cancelarului Angela Merkel ajutor pentru sistemul judiciar si combaterea coruptiei in Bulgaria. La sfarsitul intalnirii pe care au avut-o la Sofia, el a anuntat ca a obtinut sprijinul ei ca in Bulgaria sa vina "colegi" care "bine intentionati" si "fara mult zgomot" sa monitorizeze si instruiasca Bulgaria, intrand in "procuratura, justitie, anchete, politie, la oameni din domeniu, acolo unde e nevoie" si isi exprima opinia cu privire la legislatie, in acest sens si legat de legea anticoruptie adoptata recent, potrivit Rador care citeaza Dnevnik.

Intrebat de un jurnalist daca Bulgaria poate sa ajute cu masuri anticoruptie statele din Balcanii de Vest, Borisov a anuntat ca - potrivit Eurobarometru - nu doar Bulgaria, ci multe state din UE au o asemenea problema. "Stim ca nu suntem perfecti, insa avem vointa si intentii adevarate de a eradica fenomenul", a spus premierul.

Merkel nu a vorbit pe acest subiect la conferinta de presa de la Resedinta Boiana, pe care cei doi au sustinut-o pentru jurnalisti bulgari si straini. La inceput, ea l-a felicitat pe Borisov pentru pregatirea presedintiei europene, iar el si-a exprimat speranta ca ea va forma curand un guvern in Germania.