Australia intentioneaza sa isi modernizeze apararea navala pentru a fi capabila sa doboare rachete intercontinentale dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei, a declarat miercuri ministrul industriei apararii Christopher Pyne reporterilor la Adelaide, informeaza agentia dpa, citata deAgerpres.

Pyne a spus ca Australia ar putea sa-si modernizeze noile distrugatoare ale marinei sale pentru a include scuturi de aparare antiracheta, pentru a face fata "comportamentului imprevizibil" al autoritatilor nord-coreene, a relatat canalul TV SBS.

Prima dintre cele trei nave de razboi din cadrul programului guvernamental de aparare de 1,3 miliarde de dolari australieni (1,04 miliarde de dolari SUA) Air Warfare Destroyer (AWD) a fost construita si inca doua vor fi finalizate in 2018. R

iscul unui tir cu racheta nord-coreeana vizand Australia este redus, a declarat ministrul de externe Julie Bishop pentru Sky News. Cu toate acestea, guvernul este profund ingrijorat de ceea ce Bishop a numit un act "foarte provocator" al Coreii de Nord.

Bishop a spus ca optiunile militare raman pe masa, desi secretarul de stat american Rex Tillerson a asigurat-o ca se va incerca mai intai epuizarea tuturor optiunilor politice, diplomatice si economice.