Seful de operatiuni al Marinei americane a ordonat "o pauza operationala" in intreaga lume si o ancheta ampla vizand Flota a VII-lea, din Pacific, pentru a incerca sa se evite noi accidente precum coliziunea dintre distrugatorul USS S. John McCain, survenita luni in largul Singapore si soldata cu 10 disparuti si cinci raniti, relateaza news.ro care citeaza AFP.

Amiralul John Richardson a notat intr-un mesaj video ca este a doua coliziune de acest tip, intr-un interval scurt de timp, in Pacific.

"Aceasta tendinta necesita o actiune mai viguroasa. Pentru a face acest lucru, am cerut o pauza operationala a tuturor flotelor noastre din toata lumea", a spus el.

Distrugatorul lansator de rachete USS John S. McCain a intrat in coliziune cu nava comerciala Alnic MC la est de Singapore si in apropiere de Stramtoarea Malacca, in primele ore ale diminetii de luni, a precizat Marina americana (US Navy) intr-un comunicat. Cauzele incidentului nu sunt clare deocamdata.

Aceasta este a doua coliziune recenta implicand o nava de razboi americana.

Pe 17 iunie, sapte marinari au murit intr-o coliziune intre distrugatorul USS Fitzgerald si un portcontainer sub pavilionul Filipinelor, in largul orasului japonez Yokosuka, o zona tranzitata de numeroase portcontainere care se indreapta catre porturile Tokyo si Yokohama.