Phenianul a acuzat vineri CIA ca a organizat un "complot" pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-Un, intr-un comunicat publicat de agentia oficiala KCNA in plin climat de tensiune in peninsula, scrie AFP.

Kim Jong-UnFoto: Captura YouTube

CIA si serviciile secrete sud-coreene au pregatit "un complot vicios" cu "substante chimice" pentru asasinarea liderului nord-coreean in cadrul unor ceremonii care au avut loc la Phenian, afirma, in acest comunicat, ministerul nord-coreean al Securitatii de stat.

Agentia de presa a evocat un "asasinat cu substante chimice precum si o substanta radioactiva sau o nanosubstanta otravita", care constituie "cele mai bune metode" deoarece nu implica "apropierea de tinta" si genereaza "rezultate mortale in sase pana la 12 luni".

CIA si informatiile sud-coreene au "corupt ideologic si au dat mita unui cetatean din RPDC (Coreea de Nord) supranumit Kim", potrivit sursei citate.

"Crima odioasa care a fost descoperita si dejucata recent in RPDC tine de terorism nu doar impotriva RPDC dar si impotriva justitiei si a constiintei umanitatii si un act de mutilare impotriva viitorului umanitatii".

Nu a fost oferita niciun detaliu legat de modalitatea in care complotul a fost dejucat.