Politia germana a anuntat luni anularea unui nou miting de sustinere a presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, programat la Hamburg, al patrulea vizat de o astfel de decizie, pe fondul tensiunilor germano-turce, anunta AFP.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

Mitingul era programat marti, in prezenta ministrului turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, si a fost anulat de municipalitatea din Hamburg.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a asimilat duminica unor "practici naziste" anularea mitingurilor sustinatorilor sai in Germania. "Practicile voastre nu sunt diferite de cele ale nazistilor", a declarat Erdogan la Istanbul, in cursul unui miting al femeilor in favoarea referendumului cu privire la extinderea puterilor sale. "Eu credeam ca Germania a renuntat de mult timp (la aceste practici). Ne-am inselat", a acuzat Erdogan.

Relatiile dintre Ankara si Berlin s-au tensionat simtitor dupa anularea, joia si vinerea trecuta, in Germania, a unor mitinguri de sustinere a referndumului din 16 aprilie cu privire la extinderea puterilor presedintelui Erdogan.

Cancelarul Angela Merkel a explicat ca decizia de autorizare sau nu a acestor mitinguri nu revine statului federal, ci este de competenta autoritatilor locale.