Combatantii unei aliante arabo-kurde care lupta impotriva gruparii Stat Islamic (SI) in Siria, cu sprijinul Washingtonului, au reusit luni sa taie o axa esentiala de aprovizionare pentru jihadisti, intre Raqqa si Deir Ezzor, anunta ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"Fortele Democratice Siriene (FDS) au reusit, cu sustinerea coalitiei internationale, sa taie principala cale de aprovizionare a SI intre orasul Raqqa si provincia Deir Ezzor pe care o controleaza in est", a spus directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Un lider al FDS a confirmat ca "ruta, strategica pentru Daesh (SI), care leaga Raqqa si Deir Ezzor a fost taiata in aceasta dimineata" in cadrul unei operatiuni militare demarate in noiembrie pentru alungarea jihadistilor.

FDS, sprijinite de coalitia internationala, strang in prezent reteaua in jurul Raqqa, capitala de facto a gruparii SI.

Drumul asupra caruia au preluat controlul luni este singura mare axa de-a lungul vaii Eufratului care duce de la Raqqa la Deir Ezzor, in conditiile in care FDS taiase anterior alte cai de comunicare intre cele doua bastioane ale SI.