Protestele de solidaritate cu manifestarile din Romania trec granita. Daca pana cum protestele din strainatate au fost organizate de romanii din Diaspora, la Sofia si la Chisinau sunt anuntate proteste de sustinere organizate de cetatenii celor doua tari. Pe pagina protestului de la Sofia, Romania este data ca un exemplu in lupta anticoruptie, iar orice slabire a sistemului ar "fi un semn rau pentru Bulgaria". La Chisinau va avea loc un mars cu deviza: "Doua state, aceiasi hoti".

Mars de solidaritate la ChisinauFoto: jurnaltv.md

"Daca Romania ar face pasi inapoi in lupta anticoruptie ar fi un semn foarte rau pentru Bulgaria. In ultimii ani Romania a aratat cu succes ca exista sperante pentru un stat de drept functional", se arata pe pagina protestului de pe Facebook. Adunarea este programata pentru Duminica, 5 februarie, incepand cu ora 17:00.

"Deloc surprinzator, sutinatorii status quo-ului din Bulgaria tresar de fiecare data cand se vorbeste despre justitia din Romania. Din aceasta cauza este important ca romanii sa reuseasca si sa demonstreze ca ce au castigat in ultimii ani este ireversibil", se mai mentioneaza.

Un alt protest, in semn de solidaritate, va fi tinut la Chisinau, acolo unde va fi organizat un mars de sustinere sub deviza: "Doua state, aceias hoti". Marsul va incepe vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 pornind de la statuia lui Stefan cel Mare.

"Marsul solidaritatii se inscrie in contextul manifestatiilor masive din Romania, unde in ultimele trei zile au avut loc cele mai mari proteste de dupa Revolutie. Mai multi activisti, reprezentanti ai societatii civile, precum si membri ai Platformei Demnitate si Adevar sustin marsul", relateaza jurnal.md.