Vicepresedintele american, Joe Biden, a respins acuzatiile potrivit carora Casa Alba nu a reactionat dupa tentativele Rusiei de ingerinta in alegerile americane, afirmand ca Vladimir Putin va primi "un mesaj", transmite AFP, citata de Agerpres.

In fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a facut o pauza, apoi a avut un zambet ironic cand a fost intrebat despre motivul pentru care administratia americana nu a luat inca nicio masura oficiala la o saptamana dupa ce responsabili americani au acuzat Moscova ca incearca sa intervina in campania prezidentiala din Statele Unite.

"Ii trimitem un mesaj" presedintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. "Avem capacitatea de a face acest lucru si mesajul va fi trimis, iar el va sti si va fi in functie de calendarul nostru si in circumstantele care vor avea cel mai mare impact", a adaugat vicepresedintele SUA.

Intrebat daca publicul va fi la curent, Joe Biden a raspuns laconic: "Sper ca nu".

Saptamana trecuta, administratia americana a acuzat Moscova de imixtiune in alegerile prezidentiale din Statele Unite punand la cale o recenta campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane si institutii din SUA, inclusiv ale unor organizatii politice americane.

"Aceste furturi si dezvaluiri sunt facute cu intentia de imixtiune in procesul electoral din SUA", a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Interna si a Biroului Directorului pentru Informatii Nationale intr-un comunicat comun dat publicitatii la 7 octombrie. "Credem, tinand cont de amploarea si sensibilitatea acestor eforturi, ca numai cei mai inalti responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activitati", potrivit comunicatului.

Casa Alba a anuntat marti ca Washingtonul va da un raspuns "proportional" acestei ingerinte.

La sfarsitul lunii iulie, dupa o vasta scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formatiuni politice si experti in piraterie cibernetica au aratat cu degetul spre Rusia.

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept "flatante" acuzatiile Washingtonului, dar a subliniat totodata ca acestea sunt "ridicole", reaminteste AFP.